Криси

Водещ

Криси
моб.
0888673730
Email
nikolova.kristina@gmail.com
Website
https://gayatriyogastudio.net/криси/

Практикувам йога от почти 17 години и преподавам от 7 години. Завърших обучението си за йога учител в Лондон през 2016г. след две годишен изчерпателен курс сертифициран от Британското Колело по Йога и Yoga Alliance RYS 200. След това имах щастието да бъда избрана за асистент ментор на новия випуск за йога учители 2016-2018г. Междувременно завърших още един 2 годишен курс за Изкуството на Индивидуалното Йога Обучение – специализиран курс с терапевтична насоченост. Най-наскоро завърших курс за Ресторативна йога - практика, която насърчава пълно физическо и психическо отпускане и спомага за балансирането на нервната система. Личната ми практика и учителски подход са най-силно повлияни от пионерния стил на Ванда Скаравелли от обучението ми с Катрин Анис и от принципа на тенсегритет, и телесна психотерапия от обучението ми с Кейт Елис. Скаравелли йога е умерена и щадяща ставите практика, но същевременно натоварваща. Тя се характеризира с това, че обръща внимание на влиянието на гравитацията и естественото дишане, за да се освободи натрупания в гръбначния стълб напрежение. В класовете ми можете да очаквате да бъдете насърчавани да обръщате внимание на усещанията, така че да почувстват е какво ви носи практиката на физическо,емоционално или енергийно ниво и как по естествен начин да преминете по-дълбоко в позите, докато движението стане по-леко, по-просторно и в крайна сметка по-лесно.

Гаятри йога студио

Местоположение

Гаятри йога студио
Гаятри Йога Студио, ulitsa "Nikolay Kopernik", Sofia, Bulgaria

Дата

08 юни 2023
Expired!

Час

10:00 - 11:00

Терапевтична йога „Скаравелли“

По думите на Ванда Скаравелли „Когато практикувате йога не убивайте инстинктите на тялото си за величието на позата“. Скаравелли йога набляга на качеството на движението, защото когато правим по-малко, ние се учим да усещаме и забелязваме повече. Основните принципи, на които ни учи тази умерена терапевтична, но все пак взискателна практика са:

  • Да установяваме стабилна основа със земята;
  • Да използваме гравитацията и дишането си, за да усетим естествения поток на движение на гръбначния стълб и тялото си;
  • Да объръщаме внимание на усещанията си (физически, емоционални, психически) и да рефлектираме върху това, което правим и защо;

По време на практиката се движим бавно и обръщаме внимание на детайлите, за да намерим естествения за тялото ни ритъм и движение, по-спокоен ум, по-дълбока осъзнатост и повече лекота.

Скаравелли йога е подходяща за всички възрасти и нива на опитност от начинаещи до тези с дългогодишна практика, както и за хора практикуващи с травми, болки в гърба и проблеми със стойката. Практиката окуражава бавното и безопасно освобождаване на напрежение и дава възможност да опитате нов, проницателен начин на движение. Независимо от вашето ниво, ще откриете по-дълъг, по-интегриран и по-гъвкав гръбначен стълб, което ще се отрази на цялстното ви себеусещане.

X