Димчо

Водещ

Димчо
моб.
0898 406 486
Email
dimdji@gmail.com
Website
https://gayatriyogastudio.net/димчо-джиговски/

Практикувам Йога от 1976 г. Последовател съм на Венцеслав Евтимов и Анна Павлова. С Тодор Захариев издавахме първите броеве на в. Йога. Всяка една Йога практика води до по-добро здраве и дълголетие, тъй като всъщност това е един път, как да използваме нашето уникално тяло, душа и ум, да ги хармонизираме, да намерим себе си, да открием нашето призвание и да се реализираме по най-добрия начин в живота си.

Гаятри йога студио

Местоположение

Гаятри йога студио
Гаятри Йога Студио, ulitsa "Nikolay Kopernik", Sofia, Bulgaria

Дата

17 мар. 2023
Expired!

Час

16:00 - 17:00

Лека йога

В комплекса са внимателно подбрани леки, достъпни упражнения за всеки. Целта е раздвижване и смазване на ставите (за преодоляване на последствията от обездвижването в съвременния свят) и огъвкавяване на гръбнака, защото той е основата на живота.

Гръбначният стълб е централната опора на тялото ни и през него минава информацията от главния мозък до различните мускули, органи и жлези.

Състои се от 33 прешлена, свързани помежду си със силни лигаменти и връзки, благодарение на които тялото ни е стабилно и същевременно гъвкаво.

Вътре, в гръбначния стълб е гръбначният мозък. Той е проводник на информацията, която тече между главния мозък и останалите части на тялото. Травмите на гръбначния мозък могат да доведат до сериозни последствия, за това той се нуждае от стабилна и здрава защита.
Освен гръбначния стълб и мускулите на гърба, всички стави и мускули са от изключително значение за поддържане на тялото изправено и осигуряване на движение.

Когато гръбначният стълб и ставите са гъвкави, а мускулатурата се поддържа в добра форма, човек е здрав и жизнен. Можем да си гарантираме това с добре подбрани редовни йога практики.

X