Вяра

Водещ

Вяра
моб.
0889955141
Email
viara.nikolcheva@gmail.com
Website
https://gayatriyogastudio.net/вяра-николчева-хридая/

За мен йога е начин на живот и преживяване, което се случва вътре в нас. Не сложните асани, не красивите и засукани пози са критерий за напредъка ни в практиката. Важно е какво се случва в ума ни и в отношението ни към света.

Гаятри йога студио

Местоположение

Гаятри йога студио
Гаятри Йога Студио, ulitsa "Nikolay Kopernik", Sofia, Bulgaria

Дата

31 окт. 2020
Expired!

Час

10:00 - 11:15

Йога за здраве и по-добра мобилност

Поради заседналия начин на живот за много хора е трудно, дори невъзможно да си докоснат пръстите на краката с изправени колене или да протегнат ръце нагоре покрай ушите с изпънати лакти. Всъщност, по природа човек е устроен така, че да изпълнява тези движения без проблем. В практиките „Йога за здраве и по-добра мобилност” ще съчетаем древното познание на йога с упражнения за увеличаване обема на движение в ставите. Резултатът от това е живот без болки в кръста, гръбначния стълб и ставите и здраво, гъвкаво и раздвижено тяло. 

Освен раздвижване, в часовете са включени дихателни практики и релаксация. Обикновено хората си мислят, че умеят да се отпускат, но това не винаги е така. В резултат на стреса и забързаното ежедневие в тялото ни се натрупва напрежение, което е трудно да бъде достигнато и освободено. Затова в края на всяко занимание правим релаксация (йога нидра), която отпуска тялото и го освобождава от дълбокото напрежение. 
Практиките са подходящи и за хора, които са преживели травми и катастрофи и искат да възстановят в максимална степен двигателните си умения.

X