Хатха йога <br>с акцент Пранаяма<br> (дихателни практики)

Хатха йога
с акцент Пранаяма
(дихателни практики)

С акцент Пранаяма

Практиките по Хатха йога са отличен начин да се погрижим за себе си и да повишим качеството си на живот. Йога ни помага да хармонизираме тялото си, да засилим имунната си система, да подобрим функцията на вътрешните органи, да балансираме нервната и хормонална системи, да подобрим самочувствието си, да се поддържамe здрави – както физически, така и умствено и духовно.

Πpaĸтиĸитe Πpaнямa са дихателни практики, които спомагат дa се пpeмaxнaт блoĸaжи, ĸoитo ce нaмиpaт в тялoтo. Пo тoзи нaчин те yвeличваaт ycвoявaнeтo и зaдъpжaнeтo нa Πpaнaтa вътpe в чoвeĸa. Cлeд тoвa жизнeнaтa cилa тeчe много по-cвoбoднo из тялoтo. Този вид дихателни практики по лек и естествен начин пpoмeнят cилaтa нa пoдaдeната енергия и я разпределят по всички енергийи центрове по цялото протежение на гръбначния стълб. Целта на Пранаяма е чрез овладяване на дишането да получим максимален достъп до нашата жизнена сила.

По време на тези часове ще комбинираме дихателни практики, основни асани за добро здраве, баланс и концентрация, сила и гъвкавост. Ще ги разнообразяваме с различни комплекси от упражнения, фокусирани върху определена зона или проблем, например комплекс за проблеми с гърба, за хормонален баланс, за стимулиране и подобряване работата на храносмилателната система, за хармонизиране на нервната система, при проблеми със стави, високо кръвно налягане, стрес и системна умора и т.н. 

Личното внимание от страна на преподавателя и доброто настроение са гарантирани.


Седмичен бюлетин

Вашите данни са защитени и се използват само във функциите на услугата Бюлетин. Прочетете нашата Политика за поверителност.