Хатха йога с акцент пранаяма

Хатха йога с акцент пранаяма

“Който умее да диша правилно, той ще бъде здрав и жизнен”.

– Ван Дзу Нюе

Какво представлява пранаяма? Прана означава жизнена енергия или жизнена сила. Аяма се определя като удължаване или разширяване. Така пранаяма означава удължаване или разширяване на измерението на дишанто. 

Пранаяма не са обикновени упражнения за дишане, а техника за въздействие върху потока от прана в надите (енергийните канали).

Практиката “Хатха йога с акцент пранаяма” включва класическа Хатха йога, съчетана с пранаяма (дихателни практики). Отделено е повече специално време след изпълнението на основните асани, в което присъстващите да се запознаят и да усвоят различни техники от пранаяма. 

Ще изучим в детайли Пълното йогийско дишане, ще се запознаем с Алтернативното дишане (балансира Ин и Ян енергията и мозъчните полукълба), Шитали пранаяма (охлаждащо дишане за горещите дни), Уджай пранаяма (психично дишане, което успокоява нервната система) и др.

Практиката е подходяща за начинаещи, средно напреднали и всички онези, които искат да обогатят познанията си в областта на дишането и здравословния живот. 

Водещ:

Надя


Седмичен бюлетин

Вашите данни са защитени и се използват само във функциите на услугата Бюлетин. Прочетете нашата Политика за поверителност.