Пилатес

Пилатес

Какво е ПИЛАТЕС ?

– Тренировка за развиване гъвкавостта на тялото, повишаване на мускулния тонус, контролиране на стреса и поддържане на доброто настроение.

„Пилатес” включва физически натоварвания и упражнения от каланетиката, комбинирани понякога с балет и йога, изпълнявани на фона на релаксираща музика.

Ползи:

  • Красиво и стегнато тяло
  • Концентрация
  • Сила
  • Тонус / Енергия
  • Гъвкавост
  • Усещане за лекота в ежедневието
  • Огъвкавяване в ставите

Както вече отбелязахме, редовното практикуване на Пилатес води след себе си значими ползи за здравето, физическото и психическото състояние. Като важни предимства, запознатите с тази техника отбелязват подобрена подвижност на ставите, увеличена гъвкавост на тялото, подобрен баланс и координация и подобрена циркулация на кръвта в цялото тяло. Изпълняването на упражненията води също така до увеличена сила в коремната област, подобряване на мускулния тонус, извайване на тялото и отслабване, намалена болка в гърба, врата и ставите и подобрение на способността на практикуващия да контролира тялото и да успокоява ума си. Тук, разбира се, се включва и постигането на правилна стойка на тялото както при седене, така и при движение с цел преодоляване на болка и наранявания, от които може да сте страдали в миналото.

 

За водещата:

Адриана е завършила танцово училище с модерен балет. Сертифицира се като инструктор по Пилатес през 2018 година.
Практикува всекидневно Йога и Медитация от 2012 година.
Преминала през дълбоко, духовно-трансформиращи семинари , някои от които водени от терапевт Рупда – ученичка на ОШО

Седмичен бюлетин
Вашите данни са защитени и се използват само във функциите на услугата Бюлетин. Прочетете нашата Политика за поверителност.