Йога Нидра за спокоен ум

Йога Нидра за спокоен ум


“Животът не може да бъде опознат чрез ума, неговите тайни не могат да бъдат разкрити от ума. Доказателство за това са непрестанните спорове и противопоставяне между тези, които вярват в ума. Още по-малко умът може да опознае себе си, тъй като той е проникнат от илюзията, че това, което той знае, в действителност е.” – Патанджали

Знаете ли, че един час Йога Нидра има ефекта на четири часа обикновен сън?

Йога Нидра е релаксираща практика – т. нар. йогийски сън, психичен сън или дълбока релаксация, намираща се на границата на съня и будността. Чрез релаксацията, оттеглянето на сетивата, воденото въображение, вътрешното съзерцание и осъзнаване се случва разширяване на съзнанието и свързване с нашите несъзнавани аспекти.

Алфа нивото, в което се осъществява Йога Нидра, улеснява контакта с нашето подсъзнание, висшия ни Аз и вътрешната ни мъдрост. Чрез практиката се достигат дълбоките нива на психиката – там, където са записани нашите подсъзнателни програми и архетипи. С Йога Нидра ние ефективно можем да съТворим наново нашия вътрешен мир и така да дарим тялото си със здраве, спокойствие, радост и младост.

Ползите на Йога Нидра не се ограничават единствено до релаксация и почивка. Практиката сваля психичното, емоционалното, умственото и телесното напрежение по един нежен и естествен начин. Премахва се мускулното напрежение и натрупания емоционален товар и се успокоява непрестанното “дърдорене” на ума, което не ни позволява да чуем тихия глас на Душата.

Практиката е подходяща за всички онези, които искат да направят още една крачка съм себе си и да опознаят и преобразят вътрешния си свят, а с него и света около себе си.

Защото ние сме микрокосмос, който е холографско отражение на цялата Вселена!

Водещ:

Надя


No events available!

Седмичен бюлетин

Вашите данни са защитени и се използват само във функциите на услугата Бюлетин. Прочетете нашата Политика за поверителност.