Ин йога

Ин йога

“На спокойния ум съдейства цялата Вселена” – Лао Дзъ

Живеем във време, в което “ян” енергията е преобладаваща в ежедневието ни. Стресът, напрежението и безспирният поток от мисли не ни позволяват да си осигурим нужната почивка и да се възстановим пълноценно. Така ние се отдалечаваме от пълния си потенциал.

Ин Йога е различна от обичайната представа за йога практика. Тя е завръщане към себе си, среща с нас самите – и всичко това, изпълнено с много любов и нежност към тялото. Името на практиката подсказва, че тя успокоява, заземява, охлажда и балансира мъжкото и женското начало в нас. Ин Йога релаксира тялото, успокоява ума и стимулира творчеството.  

Ин Йога е пасивна, няма напрежение, движението е сведено до минимум. Акцентът е върху фасцията (съединителната тъкан). Разтягането в статичните релаксиращи асани огъвкавява тялото по един естествен начин и спомага за преодоляване на ограниченията му. Асаните се задържат от 3 до 5 минути, което осигурява активна релаксация и постепенно освобождаване на напрежението. Стимулира се движението на течностите в организма, спомага се процесът на детоксикация. 

В практиката са включени и кратки медитативни упражнения, които успокояват ума, за да може да се постигне истинска пълноценна почивка. Използват се възглавнички, блокчета, одеяла, болстери и други помощни средства, които ни помагат да се отпуснем и да потънем дълбоко в позите.

Практиката е подходяща за напълно начинаещи, напреднали и всички онези, които имат нужда да се откъснат поне за час от напрегнатото ежедневие и да си подарят мигове на мир, хармония, спокойствие и баланс.

Водещ:

Надя

 


No events hours available!
No events available!