Ин Йога с тибетски пеещи купи

Ин Йога с тибетски пеещи купи

“На спокойния ум съдейства цялата Вселена” – Лао Дзъ

Живеем във време, в което “ян” енергията е преобладаваща в ежедневието ни. Стресът, напрежението и безспирният поток от мисли не ни позволяват да си осигурим нужната почивка и да се възстановим пълноценно. Така ние се отдалечаваме от пълния си потенциал.

Ин Йога е различна от обичайната представа за йога практика. Тя е завръщане към себе си, среща с нас самите – и всичко това, изпълнено с много любов и нежност към тялото. Името на практиката подсказва, че тя успокоява, заземява, охлажда и балансира мъжкото и женското начало в нас. Ин Йога релаксира тялото, успокоява ума и стимулира творчеството.

Ин Йога е пасивна, няма напрежение, движението е сведено до минимум. Акцентът е върху фасцията (съединителната тъкан). Разтягането в статичните релаксиращи асани огъвкавява тялото по един естествен начин и спомага за преодоляване на ограниченията му. Асаните се задържат от 3 до 5 минути, което осигурява активна релаксация и постепенно освобождаване на напрежението. Стимулира се движението на течностите в организма, спомага се процесът на детоксикация.

В практиката са включени и кратки медитативни упражнения, които успокояват ума, за да може да се постигне истинска пълноценна почивка. Използват се възглавнички, блокчета, одеяла, болстери и други помощни средства, които ни помагат да се отпуснем и да потънем дълбоко в позите.

Практиката е подходяща за напълно начинаещи, напреднали и всички онези, които имат нужда да се откъснат поне за час от напрегнатото ежедневие и да си подарят мигове на мир, хармония, спокойствие и баланс.

В края на работната седмица подарете на тялото и ума си заслужена почивка с релаксиращата практика “Ин Йога с тибетски пеещи купи”.

Да спрем за миг забързания бяг на ежедневието и да успокоим емоциите. Време е да отправим поглед навътре в себе си – с много любов и нежност към най-важния човек в живота ни – самите нас.

Като бонус ще се насладите на лечебните релаксиращи звуци на тибетските пеещи купи и цимбали, които насърчават изцелителните способности на организма и своята вибрация влияят хармонизиращо върху енергийните тела.

Заповядайте на една йога практика, посветена на мира, хармонията, спокойствието и баланса – “Ин Йога с тибетски пеещи купи” – петък от 20:00 в Гаятри Йога студио – Гео Милев


Водещ:

Надя

Седмичен бюлетин

Вашите данни са защитени и се използват само във функциите на услугата Бюлетин. Прочетете нашата Политика за поверителност.