Центриране в себе си

Центрирането е най-важно сега в тези хаотични времена. Всичко наоколо се разклаща. Хаосът е повсеместен, но в центъра сте вие. Стойте колкото се може по-стабилно. Не е време за надпревара и за големи скокове.

♦ Умерена скорост.

♦ Центриране и стабилност.

♦ Изберете да се фокусирате върху своята стабилност и баланс.

Намерете начин да се свързвате със себе си, с природата, със Земята и с другите. Ако страдате сега, това е възможност да помислите как и с какво идентифицирате себе си.

Процесът на интегриране с Висшия Аз е в ход. Важно е да помните кои сте, макар че много неща от света наоколо ви плашат. Много неща в социума се базират на страха и борбата за оцеляване и често няма да можете да разпознавате дали негативните мисли-чувства са вашите собствени или на тези около вас. Но това е без значение.

Просто се отпуснете и дишайте!

Бъдете осъзнати и приятелски настроени към негативностите си. Когато сте готови да погледнете неприятните мигове без страх, недоволство и неприязън, ще откриете баланса, ще намерите собствения си център. Може и да изпитвате дискомфорт, но имате избор – да смените фокуса си към нещо, което да ви олекоти и омекоти и тогава ще бъдете в състояние да се движите по-плавно между положителното и негативното с осъзнаването, че и двете са естествени за нашата реалност. Често ще имате импулси от близки, колеги, които няма да ви карат да се чувствате добре – това зависи доколко са разбалансирани те самите и доколко вие се идентифицирате с ролята, която сте избрали да играете като физическа личност.  Можете да си помогнете и да се подкрепите

Как?

  1. Оставайте поне един път дневно за 5-10 минути насаме със себе си, дишайте и просто бъдете.
  2. Ежедневно практикувайте балансиращите практики с интензивно дишане.
  3. Направете си дневник. В ляво отбелязвайте страховете, тревожностите, съмненията, критиката, осъждането, недоволството, вината, срама, тъгата – всички негативни емоции и ситуации. От дясната страна на дневника записвайте щастливите си мигове – кое ви направи щастливи днес.
  4. Проверявайте себе си многократно през деня – това, което избирам да правя сега ОК ли е за мен?
  5. Бъдете по-осъзнати – какво правите с огромната креативна енергия, която е на ваше разположение, за какво я използвате, за деструкция или съзидание. Имате избор – в целия хаос на променящия се живот на Земята да намерите точката си на баланс, центрирани в истинската си Всевечна, Вселюбяща, Всемъдра Божествена същност, използвайки емоциите си като пътеводна звезда, с помощта на която можете да преминавате в живота си все по-свободни, креативни, здрави и щастливи.

ОМ

Димитрина Спасова
Свами Акашпурна