ТЕМИ ЗА ВАКАНЦИЯ 2018 ГОДИНА

В края на всяка учебна година оставям за хората, които работят за личностното си израстване, работна тема за през ваканцията.
Тази година обаче темите са три.

 

 

 

 

  1. „Действам без да реагирам.“ Съзнателно избирайте отношението си към всяко нещо в живота си – към ситуации, събития, хора; към себе си и към света си.  Прекратявайте автоматичното си реагиране към нещата в света. Съзнателният ви положителен избор/отговор ще води до по-осъзнато насочване на живота ви в желаната от вас посока. Поемете отговорност за реакциите и поведението си, престанете по стар навик да реагирате негативно в ежедневието си. Прекратете нереалистичните очаквания, че света и хората ще се променят, за да се чувствате вие добре. Променяйте се вие, за да се чувствате по-добре в живота си.
    Утвърждение: Все повече и повече аз действам, без да реагирам и съзнателно избирам отношението си към всичко.
  2. Високо оценявайте това, което сте, което имате и което правите в живота си сега.
    Не приемайте нищо в живота си за даденост, защото то не е и не се знае в кой момент то може да изчезне от живота ви. Създавайте навик да виждате и да оценявате добрите неща в живота си, да бъдете признателни и благодарни за тях. Радвайте им се. Фокусирайте се върху тях. Утвърждавайте ги. По този начин шанса да останат в живота ви многократно се увеличава.
    Утвърждение: Аз приемам мястото, на което съм, с любов и работя за по-добро.
  3. Какво в действителност правя, докато правя това, което съм избрал да правя в момента?
    Енергията следва мисълта. Където отива вашата мисъл, там отива и вашата енергия, а тя е тази, която твори всичко в живота ви. Сътворяването започва с мисълта и вниманието, а фокуса е точката на привличане на всичко. Започнете да създавате навик да се фокусирате върху положителните аспекти на това, което правите в момента. Присъствайте съзнателно във всяка ситуация. Изпълвайте всеки момент от живота си с присъствието си. Съзнателно избирайте какво мислите/чувствате, какво говорите, какво правите. Когато ядете, яжте! Не използвайте това време за решаване на проблеми, а се фокусирайте върху храната с признателност, благодарност и висока оценка за добрите й качества. Бъдете признателни на тялото си за добрата му работа. Наслаждавайте се на храната. По този начин ще получите възможно най-благотворното въздействие от храната. Когато работите, работете. Не мислете за други, странични неща, защото така ще разпилявате ценната си енергия. Каквото и да правите, фокусирайте се върху това, което правите. Така ще взимате най-добрите избори за този момент и ще извличате най-големите облаги от всека ситуация в живота си.
    Утвърждение: все повече и повече съзнателно съ-творявам живота си с всяка своя мисъл, дума, действие.

Препоръчвам ви да напишете утвържденията на картон, дървено трупче или камък и да ги поставите на видими места, за да можете по-често да се фокусирате върху тях.

Пожелавам на всеки от вас много светлина и радост по Пътя.
Димитрина Спасова