Терапевтична йога

Комплексите в този час съчетават леки йога позиции, дихателни практики и релаксации.  Водещият изготвя програма на база индивидуалните особености на всеки един от практикуващите и за това не е от значение дали сте начинаещ или напреднал в йога. Целта е постигане на максимален лечебен ефект.

Практиката е ненатоварваща и е отличен избор за всеки, който има нужда от балансиране на тялото и постигане на по-добро психическо и физическо здраве. Освен това укрепва мускулатурата и огъвкавява гръбначния стълб, който е централната опора на тялото ни и през него минава информацията от главния мозък до различните групи мускули, органи и жлези. Обръща се голямо внимание и на раздвижване на ставите. 

​Терапевтичната йога е особено подходяща за подобряване функциите на опорно-двигателния апарат, дихателните органи, стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система. Препоръчва се за хора с проблеми с кръвното налягане, наднормено тегло, психическо разстройство и мн. др

Както повечето видове йога, практикуването на терапевтична йога помага за справяне с  безсънието и стреса, засилва имунната система, помага за координацията и  концентрацията. За максимален ефект е препоръчително да се практикува редовно.

Водещ:


Сряда

Петък

No events available!