Терапевтична йога

Комплексите в този час съчетават леки йога позиции, дихателни практики и релаксации.  Водещият изготвя програма на база индивидуалните особености на всеки един от практикуващите и за това не е от значение дали сте начинаещ или напреднал в йога. Целта е постигане на максимален лечебен ефект.

Практиката е ненатоварваща и е отличен избор за всеки, който има нужда от балансиране на тялото и постигане на по-добро психическо и физическо здраве. Освен това укрепва мускулатурата и огъвкавява гръбначния стълб, който е централната опора на тялото ни и през него минава информацията от главния мозък до различните групи мускули, органи и жлези. Обръща се голямо внимание и на раздвижване на ставите. 

​Терапевтичната йога е особено подходяща за подобряване функциите на опорно-двигателния апарат, дихателните органи, стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система. Препоръчва се за хора с проблеми с кръвното налягане, наднормено тегло, психическо разстройство и мн. др

Както повечето видове йога, практикуването на терапевтична йога помага за справяне с  безсънието и стреса, засилва имунната система, помага за координацията и  концентрацията. За максимален ефект е препоръчително да се практикува редовно.

Водещ:


[tt_timetable event=’терапевтична-йога’ event_category=’йога,медитация,събития,терапия’ measure=’0.25′ filter_style=’tabs’ filter_label=’Часове’ filter_label_2=’Часове’ booking_label=’Резервирай’ booked_label=’Няма места’ unavailable_label=’Предстои’ booking_popup_label=’Резервирай’ login_popup_label=’Влез’ cancel_popup_label=’Отмени’ continue_popup_label=’Продължи’ time_format=’H:i’ hide_hours_column=’1′ hide_all_events_view=’1′ generate_pdf_bg_color=’FFFFFF’ generate_pdf_hover_bg_color=’FFFFFF’ booking_text_color=’3a7800′ booking_bg_color=’ecffc7′ booking_hover_text_color=’ecffc7′ booking_hover_bg_color=’7dba3f’ box_bg_color=’FFFFFF’ box_hover_bg_color=’FFFFFF’ box_txt_color=’212121′ box_hover_txt_color=’000000′ box_hours_txt_color=’424242′ box_hours_hover_txt_color=’3b3b3b’ filter_color=’fcd6fc’ hide_empty=’1′ desktop_list_view=’1′ event_description_responsive=’description-1-and-description-2′ colors_responsive_mode=’1′ show_booking_button=’always’ booking_popup_message='<h2>На път сте да резервирате място</h2><div class=“event_details_wrapper“><p class=“event_details bold“>{event_title}</p><p class=“event_details“>{column_title}</p><p class=“event_details“>{event_start} – {event_end}</p></div><p>{booking_form}</p><p>Ще Ви бъде изпратено потвърждение, освен ако не изберете да отмените от бутона по-долу.</p><div class=“tt_btn_wrapper“>{tt_btn_book}{tt_btn_cancel}</div>’ booking_popup_thank_you_message='<h2>Благодаря Ви, че избрахте нашите услуги!</h2><div class=“event_details_wrapper“><p class=“event_details bold“>{event_title}</p><p class=“event_details“>{column_title}</p><p class=“event_details“>{event_start} – {event_end}</p></div><p class=“info“>Това е потвърждение за резервацията Ви. Запазено Ви е място и Ви е изпратено електронно писмо с потвърждение.</p><div class=“tt_btn_wrapper“>{tt_btn_continue}</div>’ custom_css=’.tt_tabs, .ui-tabs, .tt_tabs, .ui-tabs, .ui-tabs-panel { overflow: visible;}’]