Терапевтична йога “Скаравелли”

По думите на Ванда Скаравелли „Когато практикувате йога не убивайте инстинктите на тялото си за величието на позата“. Скаравелли йога набляга на качеството на движението, защото когато правим по-малко, ние се учим да усещаме и забелязваме повече. Основните принципи, на които ни учи тази умерена терапевтична, но все пак взискателна практика са:

  • Да установяваме стабилна основа със земята;
  • Да използваме гравитацията и дишането си, за да усетим естествения поток на движение на гръбначния стълб и тялото си;
  • Да объръщаме внимание на усещанията си (физически, емоционални, психически) и да рефлектираме върху това, което правим и защо;

По време на практиката се движим бавно и обръщаме внимание на детайлите, за да намерим естествения за тялото ни ритъм и движение, по-спокоен ум, по-дълбока осъзнатост и повече лекота.

Скаравелли йога е подходяща за всички възрасти и нива на опитност от начинаещи до тези с дългогодишна практика, както и за хора практикуващи с травми, болки в гърба и проблеми със стойката. Практиката окуражава бавното и безопасно освобождаване на напрежение и дава възможност да опитате нов, проницателен начин на движение. Независимо от вашето ниво, ще откриете по-дълъг, по-интегриран и по-гъвкав гръбначен стълб, което ще се отрази на цялстното ви себеусещане.

Водещ: