Вили

Водещ

Вили
моб.
0888 55 99 64
Email
violetkags@gmail.com
Website
https://gayatriyogastudio.net/вили/

Казвам се Виолетка Стоева. Занимавам се със спорт от дете. Срещата ми с Тай Чи преди 18 години, беше „любов от пръв поглед“. Привлече ме възможността да опознавам себе си и да се развивам, а философията на даоизма съдържа принципи, приложими в живота.

Гаятри йога студио

Местоположение

Гаятри йога студио
Гаятри Йога Студио, ulitsa "Nikolay Kopernik", Sofia, Bulgaria

Дата

06 юни 2023
Expired!

Час

7:30 - 8:45

Тай Чи

Живеем във време с увеличаваща се скорост и информация, в която понякога загубваме себе си и забравяме кои сме. Често се фокусираме върху неща извън нас и им отдаваме енергията и времето си. Това води до влошаване качеството ни на живот.

Хубаво е, че разполагаме с инструменти, които ни помагат да приемем, че сме цялостни личности.  Когато разберем принципите на живота и ги приложим – разбираме все по-добре себе си и другите и взимаме осъзнати решения. Когато сме центрирани и в равновесие, сме способни да видим повече гледни точки и решения и можем да изберем най-доброто за нас и всички участници.

Освен като бойно изкуство Тай джи чуан (както е пълното название на популярното “Тай Чи”) е и практика за здравословен и балансиран живот.  Може да  започнете да се занимавате с Тай Чи на всяка възраст, а цялостният ефект се засилва с годините. Може да се практикува за по-бързо и добро възстановяване при здравословни, емоционални или психологически проблеми и да стимулира личностното ни развитие и израстване. Редовното практикуване на Тай Чи може да промени живота ни.

Практиката е подходяща както за начинаещи, така и практикуващи. В нея ще включваме серии от плавни движения, преливащи едно към друго в последователност, наречена “форма”. Те помагат на нашата вътрешна енергия да се движи свободно из цялото тяло, като по пътя си освобождава натрупаните блокажи като по този начин балансира и хармонизира ума и тялото. На физическо ниво бавните и контролирани движения, съчетани с дълбоко и осъзнато дишане активират мускулите, повишават еластичността на ставите,  укрепват костите, засилват кръвообращението и подобряват функциите на всички органи и системи. Оказва също благоприятно влияние върху координацията, издържливосттта, гъвкавостта и т.н.

Тай Чи е начин на живот и път,  който можем да откриваме и изследваме през целия си живот и да се ползваме от даровете му.

Заповядайте заедно да си дадем шанс да открием своя център и вътрешен свят!

Да се свържем с телата си и разберем посланията им,  да ги направим по-гъвкави и здрави!

X