Катерина

Водещ

Катерина
моб.
+359 88 7121842‬
Email
sheilla_az@abv.bg
Website
https://gayatriyogastudio.net/катерина/

Дълбоко в мен резонира холистичната терапия БОУЕН , в която се набляга на потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие и постепенно да възстанови собствените си защитни механизми като избира оптималния баланс на всички нива. Всъщност Боуен просто активира Вътрешния лекар. Активно практикувам от 2012 година и в тази техника намерих доказателство, че няма “нелечими” заболявания.

Гаятри йога студио

Местоположение

Гаятри йога студио
Гаятри Йога Студио, ulitsa "Nikolay Kopernik", Sofia, Bulgaria

Дата

11 юни 2023
Expired!

Час

8:30 - 21:00

Цена

15% отстъпка с карта Мултиспорт или Гаятри

БОУЕН *

Нашето тяло е съвършена „машина”, която сама по себе си притежава целия й необходим „инструментариум” за самовъзстановяване и балансиране. БОУЕН е техника, която на съзнателно и подсъзнателно ниво връща тялото ни към първоначалните настройки.
Техниката се базира на леки мануални движения по кожата върху мускули и съединително-тъканни структури. По този начин се стимулира периферната нервна система, като чрез фасцията се създава пространство между отделните мускули и мускулни групи, позволявайки оптималното и здравословно движение на течностите към всички тъкани. Така се балансира вегетативната нервна система, която контролира 80% от функциите на тялото. Това води до по-добро усвояване на хранителните вещества и абсорбиране на течностите, а отпадните метаболитни продукти се отстраняват. Постига се фаза на по-дълбока релаксация и бърза регенерация на клетките. Освобождават се силитон вълни, които задържайки енергията в себе си, създават вибрации, които по меридианите резонират в цялото тяло и изчистват токсини, заболявания, травми и емоции.

При БОУЕН не се използват силови манипулации и не се насилва тялото да направи „това, което му се каже”, а се оставя само да реагира по начина, от който има нужда, за времето, което му е необходимо. По тази причина по време на процедурата има чести, но важни паузи, които позволяват на организма да активира „Вътрешния лекар” и да стартира оздравителния процес.
За да се улесни този процес на придвижване и безболезнено освобождаване на токсини, е добре да се приема повече вода (преди и след сеанса) и да има повече движение. Тялото продължава да реагира 4-5 дни след сеанса, през които не се препоръчват други мануални терапии, за да не се прекъсва лечебния процес. През този период тялото винаги ни показва какво се случва вътре и от какво има нужда. Възможно е да се отключат стари неизлекувани травми или да се активира лечебна криза. Ако наблюдаваме случващото се (без да анализираме), можем да избегнем или да намалим неприятните усещания, а съответно да засилим приятните и да обърнем внимание на осъзнаванията.

Този изумителен, единствен по рода си холистичен метод е открит и развит от Том Боуен, който няма официално медицинско образование, но притежава вродена любов към хората и с открито сърце приема този „Дар от Бога”. Благодарение на впечатляващите резултати и разнообразието от проблеми и „нелечими” заболявания, които тази терапия успешно повлиява, през 1975 г. официално е призната от професионалистите в алтернативната грижа за здравето.

Практически техниката БОУЕН няма противопоказания и се препоръчва за хора от всички възрасти с всякакви остри или хронични, психически или физически проблеми, тъй като лечението става чрез активиране на собствените самовъзстановителни механизми.
Тази техника сама по себе си съдържа огромен заряд от Божествена любов…


X