Иво

Водещ

Иво
моб.
0887 984 517
Запази място
Гаятри йога студио

Местоположение

Гаятри йога студио
Гаятри Йога Студио, ulitsa "Nikolay Kopernik", Sofia, Bulgaria

Прогноза за времето

Възможен Слаб Дъжд
21 °C
Вятър: 6КМЧ
Влажност: 1 %
Видимост: 14 KM

Дата

19 юли 2020

Час

17:30 - 19:00

Йога за здраве

В моят час са включени техники  основно от Хата йога. Това са динамични практики, като част от тях са енергични движения на тялото. Пракиката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали и въздейства изключително благоприятно на здравето в много аспекти. 

   Сериите Паванмуктасана и Сурия Намаскар – предназначени за повишаване на гъвкавостта,подобряване на кръвообращението, тонизиране на мускулите и ставите, освобождаване на енергийните блокажи и премахване на застояли отпадни вещества от различни части на тялото. Укрепват белите дробове, подобряват функциите на храносмилателната и отделителната система. 

   Статични асани от стоеж – имат разтягащо и укрепващо въздействие върху гърба, раменете и мускулите на краката. Особено полезни за хора, прекарващи дълго време в седнало положение или страдащи от скованост и болки в гърба. Подобряват стойката на тялото, равновесието и координацията на мускулите. Увеличават насищането с кислород и вместимостта на белите дробове.

   Обърнати асани – подобряват здравословното състояние, намаляват тревожността, стреса и увеличават самоувереността. Също така увеличават умствените възможности, концентрацията и способността да се издържа на значителни натоварвания без напрягане.

   Назад навеждащи асани – разтягат коремните мускули, тонизират и укрепват мускулите задвижващи гръбнака.

   Напред навеждащи асани – прешлените се отделят един от друг, което стимулира нервите,подобрява кръвообръщението в областта на гръбначния стълб и подхранва гръбначния мозък. Укрепват и огъвкавяват мускулите на гърба, притискат и масажират коремните органи. 

   Усукващи асани – усукване на целия торс, раздвижват се мускулите, което прави гръбначния стълб по-гъвкав и стимулира гръбначните нерви.

   Дихателни техники или пранаяма – оказват въздействие върху всяка клетка, а най-важното е, че са тясно свързани с работата на мозъка. Дишането подклажда изгарянето на кислорода и глюкозата, като произвежда енергия, която захранва всяко свиване на мускул, секреция на жлеза или умствен процес. Повечето хора дишат неправилно, използвайки само малка част от вместимостта на белите дробове. В такива случаи дишането е плитко, което лишава тялото от кислород и прана, жизнено необходими за доброто здраве и продължителността на живота. Ритмичното и дълбоко дишане стимулира умствените състояния на спокойствие и доволство. 

   Релаксация за един по-спокоен сън, една по-ефективна почивка, начин да хармонизираме нашето собствено тяло и ум, защото спокойствието се крие вътре в нас, то никога не идва от вън. Релаксация с дълбоко физическо отпускане, успокояваща емоционалната сфера на ума, релаксация даваща възможност на всеки от нас да се потопи дълбоко в сферата на подсъзнанието, като по този начин освободи и намали умственото напрежение и установи хармония във всички аспекти на своето същество.

   Редовното практикуване на тези комплекси от упражнения  със сигурност ще доведе до подобряване  качеството на живот във физически, емоционален и духовен план.

X

Запази място

Йога за здраве Плащане на място или ползване на карта Мултиспорт
Оставащи Билети: 10
The Йога за здраве ticket is sold out. You can try another ticket or another date.