Ива-Лина

Водещ

Ива-Лина
моб.
0888 34 39 28
Email
radovanova@abv.bg
Website
https://gayatriyogastudio.net/ива/

Открих йогата или тя мен откри преди около 16 години, като естествено продължение на стремежа ми за щастлив, балансиран, разумен и здрав живот. И от тогава не съм спирала да я обичам, изучавам и да се занимавам с нея, нещо като любов от пръв поглед. Учила съм се при много различни учители, инструктори и всякакви любящи йогата хора – живели и обикаляли цял свят. Щастлива съм да споделя наученото с Вас!

Гаятри йога студио

Местоположение

Гаятри йога студио
Гаятри Йога Студио, ulitsa "Nikolay Kopernik", Sofia, Bulgaria

Дата

01 апр. 2023
Expired!

Час

10:00 - 11:00

Йога за здраве и по-добра мобилност

Поради заседналия начин на живот за много хора е трудно, дори невъзможно да си докоснат пръстите на краката с изправени колене или да протегнат ръце нагоре покрай ушите с изпънати лакти. Всъщност, по природа човек е устроен така, че да изпълнява тези движения без проблем. В практиките „Йога за здраве и по-добра мобилност” ще съчетаем древното познание на йога с упражнения за увеличаване обема на движение в ставите. Резултатът от това е живот без болки в кръста, гръбначния стълб и ставите и здраво, гъвкаво и раздвижено тяло. 

Освен раздвижване, в часовете са включени дихателни практики и релаксация. Обикновено хората си мислят, че умеят да се отпускат, но това не винаги е така. В резултат на стреса и забързаното ежедневие в тялото ни се натрупва напрежение, което е трудно да бъде достигнато и освободено. Затова в края на всяко занимание правим релаксация (йога нидра), която отпуска тялото и го освобождава от дълбокото напрежение. 
Практиките са подходящи и за хора, които са преживели травми и катастрофи и искат да възстановят в максимална степен двигателните си умения.

X