Природните цикли

ImageGen_ashxНие живеем в енергията на Земята. Ние сме нейни деца и вървим с нейните цикли. Независимо колко се опитваме да излезем от тях или да го отричаме и да се стремим да влезем в някаква синтетична реалност. Важно е да осъзнаем, че това не работи добре за нас. Ако се научим да вървим с периодите на природата, ние ще се чувстваме много по-комфортно. Да спазваме дневния цикъл,  да следваме годишните сезони.

Какво е природен цикъл?
♦ Дневен цикъл: да си лягаме 22.30-23.00 ч. и да ставаме сутрин с изгрева на слънцето.
♦ Сезонен цикъл: да се отваряме през пролетта, лятото да бъде времето за действието и да следваме процес на затваряне през зимата. Есента подкрепя процеса на оценка – да преосмислим всичко това, което сме натрупали по време на последния летен цикъл и да положим семената за следващия. Да видим какво се засели и какво сме пожънали. Да преосмислим това, което сме постигнали и да се насочим към нов етап. Да видим кои са новите семена, които ще искаме да посеем през зимата, да ги обгрижим, да им дадем добри условия, за да може през пролетта да поникнат и да дадат добра реколта.

Добре е да се обръщаме към природните енергии, защото те подкрепят всеки процес на промяна и развитие. Свързвайки се със Земята ние не губим собствения си център. Осъзнаваме същността си на  Вселенски същества и че сме всесилни. Важно е в годините, които предстоят пред нас, да престанем да разчитаме на неща извън нас. Да намираме центъра вътре в себе си, да намираме тази сила, на която да разчитаме.
Всички енергии на светии, учители, близки, роднините, съпрузите, деца, партньорите – това са външни средства. Ние можем да живеем по-добре, да даваме и да получаваме. Когато сме центрирани в себе си, ние можем да се осланяме на собствената си Божествена същност, която е огромна и всевечна. Можем да ползваме тази сила на любов и мъдрост.

Ние съществуваме като дух, като душа, в един и същи момент, в различни отрязъци на времето и пространството, съществуваме като различни личности. Имаме достъп до мъдростта, силата и любовта на всички тези същности във всеки един момент. Имаме достъп до тези енергии, те са на наше разположение, нека да не забравяме, че има непрекъснато енерго обмен между нас, нашия дух и другите ни същности, в които съществуваме. Това е огромна мрежа от енергия, от съзнание, което е на наше разположение и което ние можем да ползваме.

Димитрина Спасова