Практики

Хатха йога

Практиките по Хатха йога са отличен начин да се погрижим за себе си и да повишим качеството си на живот. Йога ни помага да хармонизираме тялото си, да засилим имунната си система, да подобрим функцията на вътрешните органи, да балансираме нервната и хормонална системи, да подобрим самочувствието си, да се поддържамe здрави – както физически, така и умствено и духовно.

Лека йога

В комплекса са внимателно подбрани леки, достъпни упражнения за всеки. Целта е раздвижване и смазване на ставите (за преодоляване на последствията от обездвижването в съвременния свят) и огъвкавяване на гръбнака, защото той е основата на живота.

Терапевтична йога

Терапевтичната йога е особено подходяща за подобряване функциите на опорно-двигателния апарат, дихателните органи, стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система.

Йога за теб

Тази практика е лека, ненатоварваща и раздвижваща. Фокусирана е върху нуждите на тялото във всяка една възраст.

Йога Нидра

Йога Нидра е релаксираща практика – т. нар. йогийски сън, психичен сън или дълбока релаксация, намираща се на границата на съня и будността. Чрез релаксацията, оттеглянето на сетивата, воденото въображение, вътрешното съзерцание и осъзнаване се случва разширяване на съзнанието и свързване с нашите несъзнавани аспекти.

Happy Yoga

Асаните, включени в практиката, отпускат натрупаното напрежение, влияят благотворно на опорно-двигателния апарат, подобряват кръвообращението и придават чувство за радост и лекота. Бонус са специалните дихателни упражнения и медитациите за добро настроение.

Йога за тонус

Денят се познава от сутринта! А какъв по-добър старт на деня от една събуждаща практика по йога? Практиката е подходяща за начинаещи и средно напреднали. Умерената динамика осигурява спокойствие и хармоничен баланс между асани, дихателни практики и релаксация.

Йога за събуждане

В Йога за събуждане се обръща специално внимание на Поздрава към слънцето (Сурия Намаскар). Той се състои от специален комплекс от асани, чиято цел е да огъвкавят тялото и да го детоксикират от натрупаните през нощта отпадни вещества.

ИН Йога

Ин йога е дълбока, бавна и пасивна практика, която ни помага да забавим темпото и да релаксираме ума и тялото. Позите се задържат между 2 и 5 минути, като голяма част от тях са близо до земята.

Acroyoga for acroyogis

Acroyoga. When yoga meets acrobatics and thai massage, Acroyoga is created. Through Acroyoga we learn to perform acrobatic skills and postures with a sense of ease and balance that we learn through the practice of yoga.

Творци на Живота

Авторската програма „Творци на Живота” е притегателен център на радостта, топлината и споделеността. Това е място, което ще внесе повече обич, мир и пъстрота между нас и нашите деца.

Акро йога

Акро йога- това е комбинация от акробатика и йога. Тази практика е подходяща за начинаещи и средно напреднали, в която ще ви покажем много нови начини за движение, за общуване и за предизвикване на себе си.

Йога за здраве

В моя час са включени техники основно от Хата йога. Това са динамични практики, като част от тях са енергични движения на тялото. Пракиката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали и въздейства изключително благоприятно на здравето в много аспекти. 

Йога за деца от 4 до 8 години

Тези часове са много забавни, повишават двигателната култура на децата, хармонизират ума и емоциите, укрепват всички телесни системи. За да се постигне това се използват много игри, движение, цветове, музика, приказки, реални истории и творчество.

Освежаваща обедна йога

Тази практика е много подходяща за хора, работещи в офис или такива, които имат нужда едновременно да раздвижат тялото си и да успокоят ума си. Тя спомага за подобряване на стойката, облекчаване на проблемните зони – гръб, кръст, рамене.

Танцова медитация „Отвъд ограниченията“

Танцова медитация „Отвъд ограниченията“ е вдъхновена от Ошо медитативните практики и шаманските лечебни традиции. Тази практика балансира мъжките и женските начала, изчиства енергията, отърсва ни от стрес, несигурност, безпокойство и повишава физическия тонус на тялото.

Йога за всеки

Йога за всеки е система от практики, които работят с всеки аспект на физическо и енергийно ниво. Съчетават се хармонично физически, дихателни, балансиращи и релаксиращи практики, които са достъпни за изпълнение.

Кундалини йога

Практикуването на Кундалини Йога извайва тялото, балансира жлезите с вътрешна секреция, засилва нервната система и ни дава възможност да впрегнем енергията на съзнанието и емоциите.

Йога за мама и бебе

С помощта на тази практика бебето Ви от най-ранна възраст ще получи възможност да научи колко ценно е движението, да се запознае с йога като учение и да взаимодейства по свой начин с други малки човечета.

Класическа Йога

Йога ни помага да хармонизираме тялото си, да засилим имунната си система, да подобрим функцията на вътрешните органи, да балансираме нервната и хормонална системи, да подобрим самочувствието си, да се поддържамe здрави–както физически, така и умствено и духовно.

Виняса флоу йога

Виняса е стил йога, който свързва и синхронизира всяко едно движение с потока на дъха. Практиките са динамични, разнообразни и изграждат вътрешна сила и устойчивост. В часа по виняса йога има непрекъснато движение и преливане от една асана в друга, което създава вътрешна топлина в цялото тяло.

Клас “Йога за радост и лекота”

В часовете включвам упражнения за физическото тяло и дихателни практики, които способстват за бързо повишаване на енергийното ни ниво, помагат за успокояване на ума, за зареждане със стабилна положителна емоция.

Основната насока, която следвам в часовете си, е да се обучаваме да бъдем съзнателни творци на живота си.

Йога на смеха

Йога на смеха е метод за събуждане на ума, тялото и душата. Използвайки различни активни игри той насочва вниманието ни към забавлението и смеха.

Интегрална йога

Часовете включват практики основно от Хата йога, асани, дихателни (пранаямни) техники, Раджа йога – предмедитативни и медитативни практики, енергийни жестове (мудри),  енергийни заключвания (бандхи), Йога нидра (дълбока релаксация с визуализации и поднасяне на положителни утвърждения към подсъзнанието).

Боуен

Терапията се базира на леки мануални движения по кожата върху мускули и съединително-тъканни структури. По този начин се стимулира периферната нервна система, като чрез фасцията се създава пространство между отделните мускули и мускулни групи, позволявайки оптималното и здравословно движение на течностите към всички тъкани.

Контролирана релаксация

Контролираната релаксация е методика, която позволява съзнателното пренастройване на ума, изграждане на нови модели на поведение, създаване на нови условни рефлекси, формиране нова идентичност, преодоляване на депресии, страхове, фобии и „комплекси“, както и манипулирането на редица други състояния свързани с емоциите на човека.