Още малко по темата за страха и съзнателното сътворяване

overcoming-fearНяма по-могъщ начин за преодоляване на страховете от осъзнаването, че сме творци на живота си. Тази велика истина е била скривана от човека през хилядолетията заедно с истината за нашата божествена енергийна същност.
Отпускането в осъзнаването, че творим бъдещето с избора си на всяка мисъл, дума, убеждение, очакване, стремеж и че чувството ни показва във всеки миг какво творим, отстранява страха, тревожностите, притесненията, ненужната агресия и омраза. Тази велика тайна ни освобождава от затвора на човешките ограничения, от рамката на времето и пространството в материалната ни реалност. Тя ни освобождава от менталните затвори, проектирани от външни сили, които се опитват да ни задържат в този затвор поради собствените си егоистични подбуди.

Тайната има четири аспекта:

  1. Всяко човешко същество има способността за духовни проблясъци и осъзнаване отвъд лъжите, които се проектират върху нас отвън. Всеки от нас има способността да види правилния път и в най-черната нощ.
  2. Всяко човешко същество има способността и правото да чувства – това е най-голямото ни богатство. Тези, които искат да ни контролират, знаят силата на чувствата, затова се опитват да ни манипулират, да ни парализират и да ограничат чувствата ни в най-долната част на емоционалната скала – страха, несигурността, вината, омразата, безсилието.
  3. Всяко човешко същество има способността и правото да говори собствената си истина. Идва времето, в което ще се налага да говорим истината си ясно и открито, макар че тя ще се различава диаметрално от тази на другите.
  4. Всяко човешко същество има способността и правото да предприема адекватните действия, които да го отвеждат към по-добър живот.

Тези четири аспекта на Великата тайна са изборите на нашата свобода. В дълбините на нашето сърце стои способността да чувства и това е най-висшата тайна, защото това е ключът към промяната на вибрацията ни и това е ключът към отиване отвъд контролираното масово съзнание на човечеството. Съзнателното избиране на чувство на признателност, благодарност, радост и висока оценка чрез фокусиране върху положителните неща в живота, довежда до отваряне на енергийни канали и материализиране на желаните неща в живота ни. Нека сме наясно, че тези тъмни времена носят в себе си потенциала и възможностите да са нашите звездни мигове. Ние разполагаме с ключа към най-великата тайна – нека да го използваме да отключим мистерията на живота и да творим един по-добър живот, един по-добър свят.

Ние никъде няма да отиваме и нищо няма да напуснем, но нашата перспектива, нашето възприятие вече започва радикално да се променя. Започваме да осъзнаваме, че създаваме реалността си и така престъпваме границите на този свят, макар че все още сме в света и все още сме част от него, но вече започваме да виждаме себе си и света през това окриляващо велико осъзнаване, че всеки един от нас сътворява своята реалност.

И сега, за да се движим нагоре по спиралата на възвисяващото се съзнание, трябва:

♦ Съзнателно да направим избора да възвисяваме съзнанието си.
♦ Съзнателно да избираме признателността като стил на живот.
За съзнателно отглеждане на признателност препоръчвам практиката „На какво казвам ДА в живота си“.