Лека йога

В комплекса са внимателно подбрани леки, достъпни упражнения за всеки. Целта е раздвижване и смазване на ставите (за преодоляване на последствията от обездвижването в съвременния свят) и огъвкавяване на гръбнака, защото той е основата на живота.

 Гръбначният стълб е централната опора на тялото ни и през него минава информацията от главния мозък до различните мускули, органи и жлези.  

Състои се от 33 прешлена, свързани помежду си със силни лигаменти и връзки, благодарение на които тялото ни е стабилно и същевременно гъвкаво.

Вътре, в гръбначния стълб е гръбначният мозък. Той е проводник на информацията, която тече между главния мозък и останалите части на тялото. Травмите на гръбначния мозък могат да доведат до сериозни последствия, за това той се нуждае от стабилна и здрава защита.
Освен гръбначния стълб и мускулите на гърба, всички стави и мускули са от изключително значение за поддържане на тялото изправено и осигуряване на движение.

Когато гръбначният стълб и ставите са гъвкави, а мускулатурата се поддържа в добра форма, човек е здрав и жизнен. Можем да си гарантираме това с добре подбрани редовни йога практики. 

 Водещ:


No events hours available!
No events available!