Кристина

Казвам се Кристина Николова и вярвам, че йога може да бъде практикувана от всеки, независимо от възраст, ниво на опитност или гъвкавост. Също така вярвам, че йога не е един размер за всички – всеки един от нас има собствена, уникална структура, навици и живот, които са повлияни от множество фактори като например развитието на движенията ни в най-ранно детство, професията, която практикуваме, преживяванията, които сме имали и как сме реагирали на тях  физически, емоционално, психически, и много други.  

Практикувам йога от почти 17 години и преподавам от 7 години. Завърших обучението си за йога учител в Лондон през 2016г. след две годишен изчерпателен курс сертифициран от Британското Колело по Йога и Yoga Alliance RYS 200. След това имах щастието да бъда избрана за асистент ментор на новия випуск за йога учители 2016-2018г. Междувременно завърших още един 2 годишен курс за Изкуството на Индивидуалното Йога Обучение – специализиран курс с терапевтична насоченост. Най-наскоро завърших курс за Ресторативна йога – практика, която насърчава пълно физическо и психическо отпускане и спомага за балансирането на нервната система.

Личната ми практика и учителски подход са най-силно повлияни от пионерния стил на Ванда Скаравелли от обучението ми с Катрин Анис и от принципа на тенсегритет, и телесна психотерапия от обучението ми с Кейт Елис. Скаравелли йога е умерена и щадяща ставите практика, но същевременно натоварваща. Тя се характеризира с това, че обръща внимание на влиянието на гравитацията  и естественото дишане, за да се освободи натрупания в гръбначния стълб напрежение. 

В класовете ми можете да очаквате да бъдете насърчавани да обръщате внимание на усещанията, така че да почувстват е какво ви носи практиката на физическо,емоционално или енергийно ниво и как по естествен начин да преминете по-дълбоко в позите, докато движението стане по-леко, по-просторно и в крайна сметка по-лесно.