Йога Нидра

“Животът не може да бъде опознат чрез ума, неговите тайни не могат да бъдат разкрити от ума. Доказателство за това са непрестанните спорове и противопоставяне между тези, които вярват в ума. Още по-малко умът може да опознае себе си, тъй като той е проникнат от илюзията, че това, което той знае, в действителност е.”

Патанджали

Знаете ли, че един час Йога Нидра има ефекта на четири часа обикновен сън?

Йога Нидра е релаксираща практика – т. нар. йогийски сън, психичен сън или дълбока релаксация, намираща се на границата на съня и будността. Чрез релаксацията, оттеглянето на сетивата, воденото въображение, вътрешното съзерцание и осъзнаване се случва разширяване на съзнанието и свързване с нашите несъзнавани аспекти. 

Алфа нивото, в което се осъществява Йога Нидра, улеснява контакта с нашето подсъзнание, висшия ни Аз и вътрешната ни мъдрост. Чрез практиката се достигат дълбоките нива на психиката – там, където са записани нашите подсъзнателни програми и архетипи. С Йога Нидра ние ефективно можем да съТворим наново нашия вътрешен мир и така да дарим тялото си със здраве, спокойствие, радост и младост.

Ползите на Йога Нидра не се ограничават единствено до релаксация и почивка. Практиката сваля психичното, емоционалното, умственото и телесното напрежение по един нежен и естествен начин. Премахва се мускулното напрежение и натрупания емоционален товар и се успокоява непрестанното “дърдорене” на ума, което не ни позволява да чуем тихия глас на Душата. 

Практиката е подходяща за всички онези, които искат да направят още една крачка съм себе си и да опознаят и преобразят вътрешния си свят, а с него и света около себе си. 

Защото ние сме микрокосмос, който е холографско отражение на цялата Вселена!

Водещ: