Инструктори

 

Мария

Сега ти си въздуха. Ти си слънцето. Ти си вятъра в косите ни. В нашите сърца. В нашите души. Навсякъде е твоето присъствие, дори по-силно от преди и твоята любов е неотразима, проникваща във всички нас, учейки ни да обичаме и да възхваляваме.

 

Димитрина

Прекарах дълги години в търсене на начин как да излекувам живота си, как да помагам на другите хора най-пълноценно. Това ми търсене ме отведе в Индия, където в продължение на 7 години живях в Йога ашрам. Под ръководството на Духовен учител аз откривах и установявах връзката със себе си, с Висшето начало в живота.

Изпратена обратно в света с посланието „служи, давай, обичай, направи този свят по-добро място за живеене“, аз споделям моя опит с другите, като им помагам и ги подкрепям в тяхното пътуване към Себе си, в това безкрайно пътуване към Светлината, наречено живот, в който Любовта и Съзиданието са основни принципи.

Ели ( Gurushakti)

Йога ме намери в момент от живота ми, когато всичко около мен бе прекрасно и животът се движеше по успешна и възходяща спирала. Изненадващо, през 1999 г. моят партньор предложи да оставим създаденото и да заминем в Индия, за да изучаваме йога познанието. Следващите няколко седмици бяха едни от най-силно трансформиращите периоди в живота ми и днес съм щастлива с избора. Живяхме една година в Ganga Darshan, йога ашрам (школа за изучаване на висши йогийски науки), изучавах йога в дълбочина. След завръщане в България, Мария ме окуражи и от началото на 2008 г. започнах да водя часове за деца и родители, а това ме вдъхнови да започна практики и с … пораснали деца.

Заредена съм с вдъхновение от духовната традиция Сатянанда Йога и посвещението ми е от моя духовен учител Парамахамса Ниранжанананда. Интегралната Йога е моя път, като съм с отворен поглед и към нови знания.

Даниела (Дев Маниша)

Даниела Михайлова е сертифициран учител към френската федерация „Тантра – Кундалини йога”. Тя започва да практикува йога през 1995 г. В началото на 2004-та нейният духовен път се свързва с Тантра и Кундалини йога и тя започва да преподава. Посещава много курсове и стажове във Франция в школата по Кундалини йога “Ecole du Tantra“, под ръководството на Жан-Жак Ригу (Ананд Шараби), ученик на Йоги Баджан.

Ани

Анна Сидова завършва бакалавър „Мода “ в НХА с професионална квалификация „Учител по изобразително изкуство“ и магистър „Арт терапия“ в НХА. Занимава се със спортни танци като професионален състезател от 1997 до 2006, а от 2010-2014 участва в 4 сезона на танцовия формат „Dancing with the stars“ Виетнам, като партньор и хореограф на виетнамски звезди. Участва в множество проекти в сферата на модата, танците и рисуването. Взима участие във физически тренинги и танцови представления, някои от които са базирани на физически театър, японски буто танц, контактна-импровизация, съвременни форми и др. Интересува от терапевтични практики, като е участвала в тренинги по Арт терапия при Рейнхилд Герум и Автентично движение при Анке Тейгелер. Последната година участва в създаването на най-големият сетивен спектакъл в НДК „Лабиринт в лабиринта“ и “Сън в съня” концерт-лабиринт за спящ оркестър, организиран от Театър на сетивата, София. Сертифициран водещ на танцова медитация „Отвъд ограниченията“.

Добри

Казвам се Добромир Иванов, сертифициран холистичен мануален терапевт съм. Владея различни видове масажи: Юмейхо, Тай масаж, класически масаж, Ток сен. Инструктор съм по релаксация и медитация, водя още сеанси по регресивна и прогресивна релаксация. Майстор съм в системата Рейки. Квалифициран инструктор съм и по танцова медитация „Отвъд ограниченията“.

От малък мечтая да правя това, с което се занимавам днес. В работата и живота си използвам холистичния подход: всичко е свързано помежду си и има една първопричина, която се намира в душата.

Съществуват много подходи към постигането на вътрешен покой и дълбоко щастие. Смехът е може би най- краткия път. Той ни позволява да се изчистим и презаредим. Достъпен е, и е силно заразен. Изобщо – най- доброто средство за събуждането на истинския живот.

Моето мото е: Бъди съзнателен, живей просто, смей се често!

Лили

Моята мисия е автентичност!
Да бъдеш себе си.
Точно такъв, какъвто си създаден.
С всички качества, които имаш.
И с всички онези, които нямаш.
С щипка от това и щипка от онова.
И всичко в съвършените пропорции.

Децата са дарът на вселената и вълшебството в нашия земен свят и точно те са в центъра на моята мисия, за да съхраним тяхната автентичност. А това започва още от утробата.

След като през 2011 буквално се озовах в един час по йога, днес моята действителност е такава, каквато е, благодарение именно на тази среща.

Днес съм съпруга на очарователен мъж, майка на две прекрасни момичета, инструктор по йога, Хюман Дизайн консултант и… все по-често себе си.

Катерина

Аз вярвам, че всеки от нас е частица от Бог и сам е творец на собствената си реалност. Вярвам, че природата ни е дарила с всичко необходимо, за да бъдем здрави, радостни, в баланс и в хармония, което е естественото ни състояние.

Осъзнах, че традиционната медицина и старите методи вече не са ни достатъчни и трябва да потърсим това, от което имаме нужда вътре в себе си… и започнах да търся…

Започнах да прекарвам повече време сред природата, едно след друго ме намираха подходящите за мен хора, книги, учители, семинари за личностно самоусъвършенстване, учения и курсове…

Така намерих себе си и започнах да изучавам техники, които по естествен начин ни връщат към “първоначалните настройки”.

Дълбоко в мен резонира холистичната терапия БОУЕН , в която се набляга на потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие и постепенно да възстанови собствените си защитни механизми като избира оптималния баланс на всички нива. Всъщност Боуен просто активира Вътрешния лекар. Активно практикувам от 2012 година и в тази техника намерих доказателство, че няма “нелечими” заболявания.

Вдъхновена от резултатите и убедена, че всички ние сме енергийни същества и ключът за нас е в опознаване и овладяване на различните видове енергии, продължавам да изучавам лечението на енергийно ниво. Разширявам познанията и опита си с Прана енергията, Древните тибетски жречески практики, Кранио-сакралния ритъм и други, като се доверявам безрезервно на моя Вътрешен водач.

Аз вярвам в чудеса и именно заради това влагам цялата си енергия и любов да разгръщам себе си и да споделям и практикувам наученото.

Вяравам, че светът, в който живеем е свят на здраве, красота, радост и благоденствие, а ключът към тях се крие в безграничната Божествена любов, която е в сърцата ни!

Петя

Започнах да се занимавам с йога по време на следването си, като начин да се справя със стреса, умората и напрежението. И малко по малко открих, че йога е много повече от метод за отпускане и почивка. Йога ми донесе промяна и личностно израстване, и се превърна във важна част от живота ми. За мен йога е хоби, страст и голям помощник в различни ситуации. Йога е път навътре към себе си, начин на живот, мястото и времето, в което отделяме лично внимание и се грижим за вътрешния си мир и хармония, както и за баланса в тялото, мислите и чувствата.

Днес съм щастлива да мога да споделям тази страст с хора, търсещи добро здраве, вътрешен баланс и… нещо повече.