Инструктори

 

 

 

 

Мария

Сега ти си въздуха. Ти си слънцето. Ти си вятъра в косите ни. В нашите сърца. В нашите души. Навсякъде е твоето присъствие, дори по-силно от преди и твоята любов е неотразима, проникваща във всички нас, учейки ни да обичаме и да възхваляваме.

 

Димитрина

Прекарах дълги години в търсене на начин как да излекувам живота си, как да помагам на другите хора най-пълноценно. Това ми търсене ме отведе в Индия, където в продължение на 7 години живях в Йога ашрам. Под ръководството на Духовен учител аз откривах и установявах връзката със себе си, с Висшето начало в живота.

Изпратена обратно в света с посланието „служи, давай, обичай, направи този свят по-добро място за живеене“, аз споделям моя опит с другите, като им помагам и ги подкрепям в тяхното пътуване към Себе си, в това безкрайно пътуване към Светлината, наречено живот, в който Любовта и Съзиданието са основни принципи.

Ели ( Gurushakti)

Йога ме намери в момент от живота ми, когато всичко около мен бе прекрасно и животът се движеше по успешна и възходяща спирала. Изненадващо, през 1999 г. моят партньор предложи да оставим създаденото и да заминем в Индия, за да изучаваме йога познанието. Следващите няколко седмици бяха едни от най-силно трансформиращите периоди в живота ми и днес съм щастлива с избора. Живяхме една година в Ganga Darshan, йога ашрам (школа за изучаване на висши йогийски науки), изучавах йога в дълбочина. След завръщане в България, Мария ме окуражи и от началото на 2008 г. започнах да водя часове за деца и родители, а това ме вдъхнови да започна практики и с … пораснали деца.

Заредена съм с вдъхновение от духовната традиция Сатянанда Йога и посвещението ми е от моя духовен учител Парамахамса Ниранжанананда. Интегралната Йога е моя път, като съм с отворен поглед и към нови знания.

Даниела (Дев Маниша)

Даниела Михайлова е сертифициран учител към френската федерация „Тантра – Кундалини йога”. Тя започва да практикува йога през 1995 г. В началото на 2004-та нейният духовен път се свързва с Тантра и Кундалини йога и тя започва да преподава. Посещава много курсове и стажове във Франция в школата по Кундалини йога “Ecole du Tantra“, под ръководството на Жан-Жак Ригу (Ананд Шараби), ученик на Йоги Баджан.

Добри

Казвам се Добромир Иванов, сертифициран холистичен мануален терапевт съм. Владея различни видове масажи: Юмейхо, Тай масаж, класически масаж, Ток сен. Инструктор съм по релаксация и медитация, водя още сеанси по регресивна и прогресивна релаксация. Майстор съм в системата Рейки. Квалифициран инструктор съм и по танцова медитация „Отвъд ограниченията“.

От малък мечтая да правя това, с което се занимавам днес. В работата и живота си използвам холистичния подход: всичко е свързано помежду си и има една първопричина, която се намира в душата.

Съществуват много подходи към постигането на вътрешен покой и дълбоко щастие. Смехът е може би най- краткия път. Той ни позволява да се изчистим и презаредим. Достъпен е, и е силно заразен. Изобщо – най- доброто средство за събуждането на истинския живот.

Моето мото е: Бъди съзнателен, живей просто, смей се често!

Лили

Моята мисия е автентичност!
Да бъдеш себе си.
Точно такъв, какъвто си създаден.
С всички качества, които имаш.
И с всички онези, които нямаш.
С щипка от това и щипка от онова.
И всичко в съвършените пропорции.

Децата са дарът на вселената и вълшебството в нашия земен свят и точно те са в центъра на моята мисия, за да съхраним тяхната автентичност. А това започва още от утробата.

След като през 2011 буквално се озовах в един час по йога, днес моята действителност е такава, каквато е, благодарение именно на тази среща.

Днес съм съпруга на очарователен мъж, майка на две прекрасни момичета, инструктор по йога, Хюман Дизайн консултант и… все по-често себе си.

Катерина

Аз вярвам, че всеки от нас е частица от Бог и сам е творец на собствената си реалност. Вярвам, че природата ни е дарила с всичко необходимо, за да бъдем здрави, радостни, в баланс и в хармония, което е естественото ни състояние.

Осъзнах, че традиционната медицина и старите методи вече не са ни достатъчни и трябва да потърсим това, от което имаме нужда вътре в себе си… и започнах да търся…

Започнах да прекарвам повече време сред природата, едно след друго ме намираха подходящите за мен хора, книги, учители, семинари за личностно самоусъвършенстване, учения и курсове…

Така намерих себе си и започнах да изучавам техники, които по естествен начин ни връщат към “първоначалните настройки”.

Дълбоко в мен резонира холистичната терапия БОУЕН , в която се набляга на потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие и постепенно да възстанови собствените си защитни механизми като избира оптималния баланс на всички нива. Всъщност Боуен просто активира Вътрешния лекар. Активно практикувам от 2012 година и в тази техника намерих доказателство, че няма “нелечими” заболявания.

Вдъхновена от резултатите и убедена, че всички ние сме енергийни същества и ключът за нас е в опознаване и овладяване на различните видове енергии, продължавам да изучавам лечението на енергийно ниво. Разширявам познанията и опита си с Прана енергията, Древните тибетски жречески практики, Кранио-сакралния ритъм и други, като се доверявам безрезервно на моя Вътрешен водач.

Аз вярвам в чудеса и именно заради това влагам цялата си енергия и любов да разгръщам себе си и да споделям и практикувам наученото.

Вяравам, че светът, в който живеем е свят на здраве, красота, радост и благоденствие, а ключът към тях се крие в безграничната Божествена любов, която е в сърцата ни!

Катерина Петрова – тел: 0887121842

Петя

Започнах да се занимавам с йога по време на следването си, като начин да се справя със стреса, умората и напрежението. И малко по малко открих, че йога е много повече от метод за отпускане и почивка. Йога ми донесе промяна и личностно израстване, и се превърна във важна част от живота ми. За мен йога е хоби, страст и голям помощник в различни ситуации. Йога е път навътре към себе си, начин на живот, мястото и времето, в което отделяме лично внимание и се грижим за вътрешния си мир и хармония, както и за баланса в тялото, мислите и чувствата.

Днес съм щастлива да мога да споделям тази страст с хора, търсещи добро здраве, вътрешен баланс и… нещо повече.

Вели

Името ми е Велина Новакова и съм усмихната и любяща майка на две прекрасни деца.
Аз съм ландшафтен архитект по образование и творец по душа. Обичам пъстротата на живота, природата, музиката, танците, децата. Като майка и водещ на творчески и тематични занимания, свързани с развитието и израстването на децата, ежедневно виждам смисъла и резултатите от любящото и емпатично общуване между родителите и децата. С много любов и радост споделям своя опит с бъдещите майки по време на практиките си.
Към пренаталната йога се насочих, осъзнавайки привързаността си към този незаменим период от живота на всяка една жена. Разбирайки важността от пренаталното общуване, от спокойното, уверено и щастливо раждане, както и факта, че възпитанието на детето, започва още в утробата на майката – аз завърших авторския тренинг „Носещи живот в себе си”.
Този тренинг е създаден, за да подкрепи бъдещите майки, както на физическо ниво (чрез йога практики и упражнения, спомагащи за развиването на по-силно, хармонично и здраво тяло), така и на психосоматично ниво разкривайки взаимовръзката и единството между ума, емоциите и тялото на майката и бебето, и благотворното въздействие на съзнателното общуване между тях.
С грижа за новия живот, който идва ви каня да споделим заедно времето в практиките за бременни и да подарим на себе си, и на децата, които носим спокойствието, любовта и грижата, което е изключително благотворно и ще даде своите безценни дарове в бъдеще.
♥Защото истинското начало за детето започва много преди самото раждане…

Нанси

Казвам се Нанси Найденова. През пролетта на 2013 година поех по пътя на йога и от тогава насам, йога за мен е начин на живот.  Йога е дар за човека, тя е връзката и балансът между тялото, ума и духа. Истинската магия на йога не се намира в изпълнението на специални и сложни асани, а в способността да трансформира живота на онези, които я практикуват с отдаденост и любов. Именно любовта е връзката между йога и децата. Тази любов вдъхнови и мен, затова желанието ми е да предавам знанията си не само на възрастни, а и  на деца, защото йога е един забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща, неконкурентна среда. Завърших обучение по йога за преподаватели на деца, сертифицирано от Българска Йога Федерация. Изключително професионален и трансформиращ курс, които адаптира йога практики в работата с деца. Смятам, че йога помага на децата да изградят меки умения и да разбират по-добре себе си и другите, създава увереност в собствените сили и изгражда механизми за управление на емоционалното, физическото и умственото състояние. Затова желанието ми е да се развивам в тази посока. Вярвам в стремежа да открием потенциално заложената ни жизнена сила и че учението в йога е начинът за преоткриване на себе си, за да преодоляваме всички външни фактори и ежедневни грижи, да запазим състоянието на покой и да разкрием вътрешната си сила и чистота. Обожавам йога, а също и децата, от тях можем да научим много, за мен ще е удоволствие да посея семенцето на йога любовта, и чрез забавни игри да им предам знанието за силата на духа и мъдростта на тялото.

Иво

Привет на всички ☺ Аз съм Иво и практикувам йога от 8 години. Тя навлезе в живота ми благодарение на съпругата ми, която се прибираше с умора на лицето след  тежък работен ден в офиса. Видях коренна промяна след часа по йога, който беше посетила. Тя сияеше. Всичко от изминалия напрегнат ден беше изчезнало. Посетих практиката по йога още на следващия ден и не спрях, опознавайки себе си и намирайки своите най-добри страни. 

   За мен йога е начин на живот. Тя балансира жизнените процеси, подобрява концентрацията, премахва стреса, напрежението, болките и сковаността в тялото, успокоява, уравновесява и хармонизира.

Мето

Аз знам, че във всеки от нас има извор на сила , който може да ни отведе отвъд ограниченията. От както се помня обичам движението и да изследвам възможностите на тялото и духа си. Бях  пет-годишен, когато се запознах със света на източните бойни изкуства и знаех, че винаги ще присъстват в живота ми и бях прав. Като логично следствие от това исках да науча повече за човешкото тяло, за способностите му за възстановяване и изкарах различни курсове за терапии и масажи. Извън света на физическите предизвикателства се занимавам с финансово планиране. 2016 година попаднах на представяне на акро йога и от тогава тя е част от живота ми. Комбинацията между две различни динамики, като акробатиката и йогата създава съвсем ново по рода си преживяване. Желанието ми е възможно най- много хора да се докоснат до този нов стил, да открият нови приятели, нови неща са себе си и собствените си възможности.

Мони

Винаги съм била активна и смятам, че движението е незаменима част от живота и както казва Сократ: “Срамно е човек да изживее живота си и да не види и изпита удоволствието от това на каква красота е способно тялото му”. В детските си години се занимавах с танци и художествена гимнастика. По- късно с плуване, волейбол, спортно катерене и фитнес, но нищо не ме е грабвало така както йогата, а когато прибавим и акро към нея се получава неустоима комбинация! Обожавам да предизвиквам себе си и да разширявам възможностите си. Когато за пръв път се докоснах до това ново преживяване – акро йогата, бях поразена още от първия път и си казах “искам да се занимавам и да стана добра в това”. Беше предизвикателство, беше партньорска работа и беше забавно. Благодарение на акро йогата развих у себе си редица качества. Това е практика, която може да помогне на всеки не само да подобри физическата си кондиция и да се забавлява, но и да му помогне да изразява по- добре и по-смело себе си в света и сред хората.

Ерик

Ерик Хансевлес. Движението винаги е било част от живота ми, катерейки се по дървета като дете и тичайки през гората, получавайки чувството, че съм част от природата. Опитах различни бойни спортове и чрез контузии се обърнах към фитнеса с цел коригиращи упражнения и да науча повече за тялото си. Чрез този път не мина дълго докато поради вдървеност научих за йога и ползите и, лекувайки стари травми, ставайки силен там, където бях слаб, учейки се да разбирам тялото си по нов начин. Изминаха 6 години отккто почнах да се занимавам с йога и с всеки ден съм все по-въодушевен от нея. Толкова, че искам да споделям мъдростта, която носи тази практика и да помогна на колкото се може повече хора. За акройогата научих преди 3 години и за пръв път видях хора да се движат по този начин. Останах като сразен от възхищение, трябваше да го пробвам. Срещнах прекрасни хора чрез тази практика и научих толкова много неща, които мога да правя с тялото си, на които не съм си представял, че съм способен. Забелязах, че помагайки на хората да учат акробатични трикове това не просто ги прави по-щастливи, но им дава и дълбоко чувство на удовлетворение. Това беше моментът, в който реших, че искам да разпространявам акройога и да върна чувството за игра и забавление в живота на хората около себе си.


Erik Gansevles . Movement has always been important in my life, climbing trees as a kid and running through the forest, getting the feeling that I’m part of nature. I tried out different forms of martial arts and through injuries I turned to fitness for corrective exercises and to truly learn about my body. through this path it didn’t take long before I found out about yoga and its benefits. Healing old injuries, strengthening weaknesses, learning to understand my body in a new way. It’s been 6 years since I first started to practice yoga and I’m even more excited about it than when I first started, so much so that I want to share this wisdom and help as many people as I can. I learned about Acroyoga almost 3 years ago and from the first time I saw people move together like this I was struck with awe, I had to try this. I met amazing people through this practice and learned so many things that I could do with my body, I would never have imagined the things I am capable of. I noticed helping people do these acrobatic tricks not just made them very happy, it gave me a deep sense of fulfillment too. That is the moment I decided I want to help spread Acroyoga and bring back a sense of play in the life of the people around me.