Вяра Николчева (Хридая – Отворено сърце)

Влюбих се в йога през 2002 година, когато започнах да практикувам с простата идея „да се почувствам по-добре” след прекарано тежко белодробно заболяване. Неочаквано обаче йога се оказа лечебна за мен в много отношения – физически, емоционални и духовни.

Вдъхновена от промяната в себе си, продължих да търся, да уча и да прилагам в живота си нови учения и системи, които да допълват и работят в синхрон с древната наука йога. Дипломирах се със специалност „Треньор по йога” в НСА „Васил Левски”, завърших курс „Йога за деца” към Българската федерация по йога, изучавала съм лечение с Австралийски цветни есенции и Бахови цветя, интересувам се от аюрведа, шуслерови соли и здравословно хранене. 

За мен йога е начин на живот и преживяване, което се случва вътре в нас. Не сложните асани, не красивите и засукани пози са критерий за напредъка ни в практиката. Важно е какво се случва в ума ни и в отношението ни към света. Можем да кажем, че сме постигнали успех, когато пренесем наученото в залата в живота си, когато позволим на йога да се разгърне вътре в нас и да направи живота ни пълноценен, а нас самите – по-добри човешки същества, когато отворим сърцата си и заживеем според законите на Вселената в мир, хармония и любов.

тел: 0889955141

viara.nikolcheva@gmail.com