„Добруване“, бр. 4

dimmi3Процесите на извисяване на енергиите на Земята към нови по-хармонични нива на съществуването продължават. Отвори се прозорец между пространствата и различните нива на съществуването. Тези по-високо честотни енергии дават нови възможности за всеки един от нас, като периодът започна през 2012 г. и ще приключи през 2033 г.

Представете си живота си така, сякаш се намирате на гара разпределителна. На кой влак ще изберете да се качите? Всеки има право на избор. Вибрацията, с която съществуваме в момента, ни позволява да се качим на един или на друг влак. Най-ценното е, че вселенските енергии подкрепят промяната. Ако не сте удовлетворени от посоката на влака, на който сте качени в момента, имате възможност да го смените, променяйки вибрационната си честота. Всеки един от нас може да сътвори нова, по-добра реалност за себе си, за близките си, за земята си, стига да е готов да прави крачките, нужни за промяната.

Земята, заедно с нас, се насочва към нови нива на съществуването, където любовта, красотата, хармонията, радостта, уважението и съзиданието са основни принципи. Но старата матрица на 3D измерението, чиито основни принципи мисля, че няма нужда изобщо да споменавам, оказва неистова съпротива. Този свят не се предава лесно. Старата енергия и свързаните с нея същества оказват яростна съпротива, опитвайки се да задържат в мрежата си колкото се може повече човешки същества.

Не се съмнявайте – война има. Но тя протича с методи и средства, които са подмолни, невидими за повечето хора, неосъзнати от тях.

Задръжките на стария свят могат да се проявят във вас под формата на:
– оказване на вътрешна съпротива към промените и неприемане на новото
– болест
– нужда да работиш повече от страх, че няма да има достатъчно за теб
– отдаване на време и внимание на маловажни неща – телевизия, списания, вестници, пазаруване, общуване с хора, които не те зареждат, а те изсмукват.

Светът те залива с ангажименти, проблеми и болести и се получава така, че нямаш време и сили за най-важното – да поддържаш енергията си висока и стабилна, като си направиш сутрин практики за раздвижване, изчистване и балансиране, нямаш време да осъзнаеш намеренията и желанията си, втурваш се в деня си с чашата горчиво кафе, опитвайки се да постигнеш добри резултати с действия, изпълнени със стрес. Вечер си толкова изтощен, че и дума не може да става за посещение на час по йога, за ползотворна комуникация с близките и за медитация. Сядаш пред телевизора, очаквайки, че по този начин ще си починеш, но вместо това си залят от ужасите, които се случват по света и у нас. Лягаш си и умът ти продължава да преработва несрещнатите и несмлените през деня емоции и мисли. Ставаш на другия ден неосвежен и колелото се завърта отново. Това е примката на стария свят, но годините, които стоят пред нас до 2033 г., дават прекрасна възможност да променим живота си, съдбата си, съществуването си.

Първата стъпка е отново да преосмислите приоритетите си – предполагам, че за всеки един от вас основният приоритет е да се чувства добре – и да си определите стъпките, които ще следвате на ежедневно ниво и които ще ви помагат да повишавате вибрацията си, така че да можете да се качите на влака, който отива в посоката, желана от вас.

Стъпките за всекиго могат да са различни. Най-важното е да имате осъзнаването, че високата вибрация се постига с чисти, позитивни мисли, дълбоко дишане, гъвкаво тяло и природна храна. Ценно и важно е всеки да осъзнае, че колкото повече време прекарва в чиста, високо енергийна среда – природата, залата по йога, семинари, йога ваканции и лекции и с хора, с които споделя сходни възнамерявания, толкова по-благотворни въздействия ще има.

Надявам се, че всеки ще прояви достатъчно сила, любов и мъдрост в живота си и че няма да позволявате на старата 3D матрица да ви оковава в паяжината си от страх, тревожности, агресия, критика, оплакване, осъждане, неприемане и усещане за безсилие, защото силата е вътре в нас. Просто трябва да я използвате.

Искрено ви пожелавам да правите на ежедневно ниво избори, които ще повишават вибрацията ви и ще ви отвеждат към хармонията, красотата, добруването и просперирането на всички нива на вашето съществуване, за да можем да творим заедно един по-добър свят за всички ни.

С много любов,

Свами Акашпурна


Мили приятели,
Предлагам набор от природосъобразни средства, които аз лично ползвам и усещам голямото им стабилизиращо, ревитализиращо и повишаващо енергията ми въздействие.
Затова предлагам тези неща и за вас с надеждата, че това ще ви помогне да се ориентирате по-лесно в огромното изобилие от подкрепящи здравето ни продукти на пазара.

Актуално за сезона

Изчистване на организма и подготовка за есенно-зимния период

esennoizchistvaneЛятото си отиде, оставяйки след себе си вкуса на почивка и разтваряне навън. Заредени и обновени сме отново в рутината на нашето ежедневие, навлизайки в есенно-зимния период с очакване да намираме в себе си вдъхновение, с което да изпълваме и да стопляме все по-студените дни, които стоят пред нас.

За да можем да поддържаме вдъхновението си и да се чувстваме добре и в студените есенно-зимни месеци, е важно да поддържаме енергията си висока и стабилна. Вече сме се запознали с доста практики и техники, с които да поддържаме енергията си. Предлагам ви една лека и приятна техника за изчистване и подготвяне на черния дроб и жлъчката, а и на цялата система. Това ще даде на системата повече огън, от който се нуждаем през студените есенно-зимни месеци.

Изчистване с грозде

detox3½ чаена чаша прясно изстискан сок от червено грозде
½ чаена чаша прясно запарен зелен чай
1 ч. л. джиндифил на прах
Всичко смесва и се оставя една минута, за да се утаи джинджифила. Напитката се изпива сутрин на гладно между 5 и 7 часа.
Добре е да се направи за 14 дена.
Приема се 15-20 минути след изпиването на топлата вода сутрин.
Препоръчвам през тези две седмици специална храна – през ден кечери (рецептата можете да видите тук) и ориз басмати с броколи.

Ориз басмати с броколи

brocolliriceПродукти:
1 ч. чаша ориз басмати
1 немного голяма глава броколи
джинджифил – 15-сантиметрово парче
1 с. л. сол
1 голяма кисела ябълка, която се нарязва със семките и с кората

Всичко това се слага на котлона с 4 чаени чаши вода. Ври 3 минути. Захлупената тенджера се оставя на топлия котлон за още половин-един час. Храната се залива с половин кутия кокосово мляко (продава се в диетичните магазини).

През тези две седмици е желателно да се спре консумацията на салати и да се ограничат суровите плодове. Да се приемат повече фрешове – грозде, ябълки, моркови, цвекло, портокали, грейпфрути.
За хората, които чувстват, че тази храна е прекалено лека за тях, могат да включат силно препечен черен хляб с масло и кимион.
С тази програма е желателно да се ползват хармонизиращи лепенки Витамин С.

Капките на д-р Бах

Голяма подкрепа в процеса на подготовката ни за предстоящия сезон са и капките от Цветята на д-р Бах. Има добри комбинации, които предпазват и лекуват хрема, кашлица, температура. Основната компонента в тези комбинации е киселицата. Тя може да бъде полезна:
1. За изчистване на собственото енергийното поле от негативни чужди въздействия.
2. При работа в тежка и стресираща среда – на гише за оплаквания, социални служби, банки, магазини, летища.
3. За изчистване на средата от болестотворни организми.
4. За профилактика срещу грипове и настинки – убива всякакъв вид бактерии и вируси и създава по-чиста среда, в която микроорганизмите не могат да се развиват.
5. Изчиства кръвта от токсините и не позволява развитието на нови.
6. За изчистване и по-бързо излекуване при всякакъв вид заболявания.

Дозиране и употреба
За вътрешна употреба – четири пъти по 4 капки дневно, като в зависимост от тежестта на симптомите може да се взима до 7-8 пъти дневно.
За изчистване на околната среда – 10 капки се накапват във водата за миене на пода, на прозорците, върху парцала за бърсане на прах.
В шишенце с пулверизатор се сипват вода и 10 капки киселица за пръскане в стаята, на растенията, на бюрото.

Шуслерови соли
Друго основно средство за избягване на настинките и грипа са шуслеровите соли. Долната комбинация, която е профилактична, можете да приемате без прекъсване през цялата зима.

1. №5 (калиум фосфорикум) – сутрин 5 таблетки
2. №3 (ферум фосфорикум) – на обед 5 таблетки
3. №7 (магнезиум фосфорикум) – вечер 5 таблетки

Можете да подготвите черния си дроб за предстоящия зимен сезон: в продължение на 10 дни се взимат три пъти по 4 таблетки от шуслерови соли:
1. №6 (калиум фусфурикум)
2. №8 (натриум фусфурикум)
3. №9 (натриум фосфорикум)
4. №10 (натриум сулфурикум).

При започващи настинки се взимат по 12 таблетки №3 в чаша гореща вода по няколко пъти през деня.

Енергитизираща комбинация при стрес:
1. №2 (калциум фосфорикум) – сутрин 10 таблетки в чаша гореща вода
2. №5 (калиум фосфорикум) – на обед 10 таблетки в чаша гореща вода
3. №7 (магнезиум фосфорикум) – вечер 10 таблетки в чаша гореща вода

Комбинацията се приема 2-3 дни при нужда.

Друго средство, което също може да ни помогне да се чувстваме добре, са и Австралийските цветни есенции. Системата е подобна на терапията с Цветята на д-р Бах, но капките са приготвени от австралийски тропически растения. Тези капчици помагат за успокояването ни в забързания ни и изнервен свят. Много от тях подкрепят функциите на жлезите с вътрешна секреция, балансират и хармонизират. Също така изчистват тялото и предпазват от заболявания.

Комбинацията „Пречистване и лекота” (Purifying Essence) се взима сутрин, преди ставане, и вечер, преди сън, по 7 капки. Дава усещане за лекота и отпускане. Пречиства и освобождава от отрицателни емоционални натрупвания и травми.

Австралийските капки, шуслеровите соли и хармонизиращите лепенки с Витамин С можете да намерите в Гаятри йога студио.