„Добруване“ Бюлетин 1

 Димитрина СпасоваМили приятели,

Живеем във време между две епохи. Живеем във време на големи промени. Време, в което се разчупват старите модели и убеждения, които не работят добре за нас и които започват да се заменят с нови животоструящи. И това е нашето време – старото още не си е отишло и яростно се съпротивлява, новото още не се е установило напълно, но свежият дъх на новите и променящи се убеждения се усеща и все повече от нас започват да прилагат силата на собствената си мисъл, за да градят прекрасния живот, който искат да изживеят. Новото време идва, носейки със себе си силното послание, че Добруването е нашето естествено състояние на съществуване. Осъзнавайки, че Добруването е насока, избор, решение, което ние взимаме с всяка мисъл, действие, постъпка, отношението, което имаме към себе си и към света, се променя. Променяйки отношението към себе си, към света си и към ситуациите в света, ние даваме шанс на вселенските сили да променят не само нашия живот, но и света, в който живеем.

Добруването е стил на живот, който изисква огромна промяна – ако искаме да променим живота си към по-добро, не можем да продължаваме да живеем по стария начин и да очакваме нови резултати. Но ако вземем твърдото решение, че искаме да живеем по-добре и отстояваме това си решение, подкрепяйки го с готовност да започнем да правим първите стъпки към промените, нещата ще започнат да се променят и за нас, и за близките ни, и за света, в който живеем.

Древният учител Лао Дзъ казва: „Дългият хиляда мили път започва с първата крачка.“ Нека да сложим началото и да направим първата крачка: нека всяка вечер преди заспиване да мислим за всички тези прекрасни неща, на които казваме “Да”” в живота си. Нека всяка вечер преди заспиване мислим за нещата, за които сме признателни и благодарни, за нещата, които ни вдъхновяват, за нещата, които карат сърцето ни да пее. Нека многократно през деня да се спираме, за да озарим цялата си вътрешна същност с усмивка, нека да се усмихнем на себе си и да си дадем това, което очакваме другите да ни дадат: любов, признателност, уважение за всичко това, което сме и в което се превръщаме. Нека да започнем с тази малка крачица, която, ако практикуваме редовно, ще промени живота ни из основи.

Нека да стъпим стабилно и сигурно на пътя на Добруването.

Дими (Акаша)

Ангелско послание

Архангел Габриел

Ангелско посланиеВие имате важна жизнена мисия, която включва общуването и изкуствата. Моля, не позволявайте на страха и несигурността да ви дърпа назад. Аз ще ви помагам.

Аз съм един от вашите ангели хранители. Вие може да се чудите защо архангел е с вас. Аз помагам на много хора едновременно и вие сте сред тях. Аз помагам на тези, на които жизнената мисия включва изкуствата и комуникацията. Аз ще ви помогна да проявите и да вярвате на своите естествени таланти. След това ще отворя вратите за вас да изразите тези таланти по начин, който ще бъде полезен и за другите. Това, което очаквам в замяна от ваша страна, е честност и сътрудничество. Разкажете ми за вашите страхове, надежди, объркване, несигурности за своите мечти. Помолете ме за помощ и след това, моля, преминете през вратите на възможностите, които аз ще отворя за вас. Аз съм изцяло на ваша страна. Моята функция е да бъда ваш инструктор и като такъв аз мога да ви посръчквам малко. Разберете, че аз ви подбутвам само, защото знам, че вие се нуждаете от съвсем малък подтик и помощ отгоре.

Практично за сезона
Ехинацея – природен антибиотик

Ехинацея - природен антибиотикСъстав: Извлек от корени, стъбла и цветове на ехинацея (Echinacea purpurea) от сертифи¬цирани биологични ферми.

Препоръчва за подпомагане при: срив в имунната система, грип и вирусни заболявания (препоръчителен е превантивен прием преди началото на грипни епидемии), бактериални инфекции, особено на дихателните пътища (бронхити, пневмонии), и пикочно-половата система, артрит, ревматизъм, простатит, аденом, възпалителни процеси на женските полови органи, за спиране развитието на туморни образувания.

Действие: Ехинацеята е мощен природен имуностимулатор и естествен антибиотик. За разлика от традиционните антибиотици, които убиват бактериите директно, ехина¬цеята действа чрез стимулиране на имунния отговор, като по този начин не предизвиква никакви вредни последици за организма. Активно прочиства лимфната система, кръвта, бъбреците и черния дроб.
Допълнително действие: Ехинацеята стимулира производството на „борещите” се с инфекциите Т- и В-лимфоцити, подпомага тяхната имуноактивност, активира синтеза на интерферон – едно от най-мощните оръжия на организма в борбата с инфекциите, който убива патогените и предотвратява репродукцията им. Повишава биологичния капацитет на патоген-поглъщащи клетки, наречени макрофаги.

Начин на употреба: Сокът се пие преди хранене – чист или разреден с малко вода.
За възрастни и деца над 16 години: 2 пъти на ден по 5 ml.
За деца от 10 до 16 години: 2 пъти на ден по 4 ml или 1 път по 6 ml.
За деца от 4 до 10 години: 2 или 3 пъти на ден по 2 ml.

Знаете ли, че …
Ехинацеята е толкова популярна, че само във Великобритания продажбите от нея се равняват на 30 милиона паунда годишно, а през зимния сезон се купува по едно пакетче (дневен прием) на всяка минута. Родината на ехинацеята е Северна Америка, където е била известна от векове, като средство за борба с редица инфекции. Съдържа високоактивни вещества, най-силно действащите от които са ехинацен, ехинолон, ехинакозид, ехинацин B, ехинацеин. Растението е ефективно срешу повече от 200 различни вируси и други патогенни микроорганизми, като дори подтиска развитието на стафилококи, стрептоко¬ки, вирусите на грипа и херпеса.

Rescue remedy – първа помощ за всяка ситуация

Rescue remedy - първа помощ за всяка ситуацияRescue remedy (RR), или спасителна смес, е най-известната и най-разпространената комбинация от всички есенции от Цветята на д-р Бах. С нея д-р Бах спасява живота на много хора. RR е донесла осезаемо подобряване на състоянието на хора в стрес и шок, а често дори индиректно е спасявала живота им.

Спасителната смес действа при всеки. Облекчава състояния на силен стрес, напрежение, заплаха, паника, ужас, изпадане в безсъзнание и шок, когато цялата енергийна структура на човек се деформира и връзката й с физическото тяло “изтънява”.

Само няколко минути след приема на RR, механизмите на тялото за самолечение се активират. Това води до емоционално стабилизиране и психо-физическо отпускане и създава най-добрите предпоставки за медицинското лечение.
Важно е да се знае, че RR в никакъв случай не може да замести спешната медицинска помощ!

Кога се използват капките RR?
1. Когато си душевно объркан, например след семейна разправия, след личен сблъсък, при научаване на неприятни новини.
2. Когато ти предстои трудна ситуация, например интервю за работа, излизане на сцена, погребение, посещение при зъболекар, пътуване със самолет.
3. Когато си изплашен – например след катастрофа, след инцидент, след ухапване от куче или насекомо, след слънчево изгаряне, контузии, навяхвания и др.
4. Когато работиш в стресираща обстановка – например на гише за оплаквания.
5. RR може да подобри състоянието при мeнструални болки, жлъчни колики, мигрена и други подобни оплаквания.

В сезона на гриповете и настинките капките RR са изключително актуални и полезни. Те подкрепят енергийната ни система в периода на студеното и предизвикателно време и имат профилактичен и лечебен ефект срещу грипа, при температурни състояния, при мускулни болки, при отпадналост.
Добре е да се взимат още при първите симптоми на настинка или настъпващо заболяване. В такива ситуации нерядко те дори предотвратяват болестта. Капките RR могат да се приемат в комбинация с Киселица (Crab apple).

Дозиране и употреба на капките RR
Четири пъти по 4 капки дневно, като в зависимост от тежестта на симптомите може да може да взима до 7-8 пъти дневно.

Крем RR

Капките за спешна помощ са адаптирани под формата на крем за външна употреба. Той съдържа Rescue Remedy и Crab apple (Киселица) в естествена растителна основа. Кремът RR е много подходящ за локална употреба при внезапно възникнали физически шокове като изгаряне, изкълчване, порязване, ухапване от куче или насекомо. Подходящ е също при различни обриви (включително и тези, които са резултат от алергична реакция), при чувствителна кожа, при закрити травми на тялото с посинявания и подуване, при лечение на белези и разранена кожа – екземи, лишеи, рани. Кремът Rescue може да се използва също и при масаж (нанася се преди масажните масла).
Кремът Rescue също е много подходящ в студеното време. Добре е преди излизане да намазват устните и лигавицата на носа – това създава енергийна бариера срещу проникването на патогенни микроорганизми. Вечер, преди лягане, е хубаво да се намазват стъпалата на краката, гърдите и лигавицата на носа. Това загрява организма и действа профилактично и може да ни спести няколко дни неприятни преживявания с температура и хрема в леглото. Кремът, като всеки друг крем, се нанася на тънък слой на желаното място. При тежки травми и силна болка може да се направи компрес – на нараненото място се нанася дебел слой крем и се покрива с кърпа или марля.
В много случаи спешната употреба помага за бързото и ефективно излекуване.

За поръчки и контакти: 088 521 93 25, Димитрина Спасова

Супа с джинджифил (китайско кечъри)

Супа с джинджифил (китайско кечъри)6-7 чаши вода (една тенджера)
3-4 супени лъжици ориз
пресен джинджифил, нарязан (около 4-5 супени лъжици)
Всичко това се вари един час.
Яде се на гладно, преди хранене
Сол и мазнина не се слагат.

Изчиства организма, подобрява храносмилането, повишава енергията, предотвратява настинки и грипове.
С тези 3-4 лъжици ориз и вода трудно ще се нахраниш, макар че може и само това да се приема, примерно 7-8 пъти през деня.