Боуен

Нашето тяло е съвършена „машина”, която сама по себе си притежава целия й необходим „инструментариум” за самовъзстановяване и балансиране. БОУЕН е техника, която на съзнателно и подсъзнателно ниво връща тялото ни към първоначалните настройки.
Терапията се базира на леки мануални движения по кожата върху мускули и съединително-тъканни структури. По този начин се стимулира периферната нервна система, като чрез фасцията се създава пространство между отделните мускули и мускулни групи, позволявайки оптималното и здравословно движение на течностите към всички тъкани. Така се балансира вегетативната нервна система, която контролира 80% от функциите на тялото. Това води до по-добро усвояване на хранителните вещества и абсорбиране на течностите, а отпадните метаболитни продукти се отстраняват. Постига се фаза на по-дълбока релаксация и бърза регенерация на клетките. Освобождават се силитон вълни, които задържайки енергията в себе си, създават вибрации, които по меридианите резонират в цялото тяло и изчистват токсини, заболявания, травми и емоции.

При БОУЕН не се използват силови манипулации и не се насилва тялото да направи „това, което му се каже”, а се оставя само да реагира по начина, от който има нужда, за времето, което му е необходимо. По тази причина по време на процедурата има чести, но важни паузи, които позволяват на организма да активира „Вътрешния лекар” и да стартира оздравителния процес.
За да се улесни този процес на придвижване и безболезнено освобождаване на токсини, е добре да се приема повече вода (преди и след сеанса) и да има повече движение. Тялото продължава да реагира 4-5 дни след сеанса, през които не се препоръчват други мануални терапии, за да не се прекъсва лечебния процес. През този период тялото винаги ни показва какво се случва вътре и от какво има нужда. Възможно е да се отключат стари неизлекувани травми или да се активира лечебна криза. Ако наблюдаваме случващото се (без да анализираме), можем да избегнем или да намалим неприятните усещания, а съответно да засилим приятните и да обърнем внимание на осъзнаванията.

Този изумителен, единствен по рода си холистичен метод е открит и развит от Том Боуен, който няма официално медицинско образование, но притежава вродена любов към хората и с открито сърце приема този „Дар от Бога”. Благодарение на впечатляващите резултати и разнообразието от проблеми и „нелечими” заболявания, които тази терапия успешно повлиява, през 1975 г. официално е призната от професионалистите в алтернативната грижа за здравето.

Практически техниката БОУЕН няма противопоказания и се препоръчва за хора от всички възрасти с всякакви остри или хронични, психически или физически проблеми, тъй като лечението става чрез активиране на собствените самовъзстановителни механизми.
Тази техника сама по себе си съдържа огромен заряд от Божествена любов…

Катерина Петрова – БОУЕН терапевт, 0887 121 842