Благодатна промяна

yellow-butterflyЕвангелия Проданова

 

Скъпа Дими,

Искам да споделя своето невероятно щастие, дошло от връзката ми с Гаятри Йога студио – първо с Мария, после и с теб. През 2006 започнах да идвам в студиото, просто за да правя йога. Изобщо нямах идея за видовете йога, аз просто исках да си правя йога! Ти, Мария и студиото сте непрекъснато в съзнанието ми и днес и това ме прави много, много щастлива.

Безкрайно съм благодарна за това, на което ни учиш. Единственото,  за което мога да разкажа, е невероятната благодатна промяна в живота ми във всяко едно ниво на съществуване.
През 2012 се заех сериозно да се обучавам по клипчетата, които пускаш в ю-тюб. Година и половина си позволих да не работя, защото съзнавах, че най-важната работа е да се обучавам, да разбирам, да осъзнавам, да затвърждавам, да се установявам във всико това, което преподаваш, да  разширявам съзнанието си, да се променям, да живея и прилагам вселенските закони. Аз така исках.

И до днес това ми стои като точка в тетрадката, с която работя всеки ден – обучение по Дими. Твоите клипчета в ю-тюб за мен са ежедневна основа и кукички, на които се държа и които се опитвам да осмислям. Обикновено се опитвам всеки ден  да отделям около час и половина за медитация и обучение – “Утвърждения за по-добър живот”, “Медитация Кървава луна”, както и преговаряне на някои от клипчетата, понякога по-голям брой и по-интензивно, друг път по-лежерно. Опитвам се да не пропусна вечер йога практиката. Ако знам, че деня ще протече по друг начин, то тогава намирам време за литература, която да ме вдъхновява и поддържа високата енергия. И отделно сутрешните и вечерни леки медитации, изпълнени основно с Благодарност за всичко, просто защото животът ни е истински благодат. Да, така го чувствам.

Да, погрижих се първо за себе си и продължавам, за да поддържам висока енергията си. И тази висока енергия просто се разля в дома ми (при чистене на каквото и да е използвам Капките на д-р Бах), върху мъжа и детето ми, и се радваме на прекрасни съвместни изживявания. Всичко се променя към по-добро. Чувствам се спокойна, уверена и смела, чувствам се свободна, защото знам, че отговорността, за всичко, което се случва в живота ми е моя, защото не завися от обстоятелствата и от изборите на другите, да наистина се чуствам свободна, вдъхновена и окрилена. Спокойна съм по отношение на детето си, като майка, защото вярвам безрезервно в неговите способности и сили, в това, че неговият Дух ще го води в правилната посока. Детето гледа филмче и казва: “Мамо, предстои любимата ти част – за вътрешния Аз, за силата на духа, за зеления фенер вътре в нас, за Божествената искрица!” Казвам: “Да, това е най-истинското, да бъдеш себе си и да следваш мечтите си!” Явно съм посяла семенцата. Продължавам да правя всичко необходимо, за да затвърждавам тези свои състояния. Спрях категорично да упреквам и недоволствам от мъжа си. Това много ме успокои и отвори очите ми. Осъзнах, колко много се старае за семейството си, започнах силно да вярвам в способностите му и прекрасните решения, които намира. Този човек се преобрази. Значи целият потенциал е бил през цялото време в него и се е проявил спрямо мен благодарение на моето позитивно отношение и вяра в него като човешко същество с прекрасни качества. В крайна сметка ние всички сме такива. И отношението ми към детето и мъжа ми е плод на съзнателен избор да вярвам в тях и да ги виждам по този начин. Ако тази основа я няма, е без значение какви грижи полагаш. Ако переш, гладиш, готвиш на фона на постоянно недоволство и упреци от близките си, то няма как да очакваш  добри взаимоотношения. Първо ти си се отровила с негативизма, а после и цялата атмосфера около вас.

В следствие на всичко това по-ясно осъзнавам космическата си същност. Велико усещане! Продължавам да работя, за да се усещам така.
Започнах работа, за която всички ми казваха, че не е за мен, нали винаги знаем по-добре от другите, какво е добро за тях, че не е престижна, че не е на хубаво място, че е мръсно като работно място, западнал бизнес, конкуренцията голяма и т.н.  Аз обаче търсех място, условия, където да приложа всичко, което съм научила, място, където да влея високата си енергия, с която да го озаря. Да, беше много трудно в началото, съпротива от всички около мен, но просто не ми пукаше. Не знаех, какво да правя, защото за мен сферата бе напълно непозната, но си пожелах Вселената да пребъде в моя магазин – такава, каквата я усещам – вдъхновяваща, благодатна, искрена, чиста, истинска, хармонична  – знам, че е трудно разбираемо, не мога да го обясня – това беше порив отвътре и аз трябваше да го последвам. Изоставих всички икономически обосновки, анализи, търговски трикове и надлъгвания – просто душата ме болеше от тях.  Да, аз също работя за пари и материални придобивки, въпреки, че се съмнявам, че ни трябват толкова много, но не приемам механизмите за придобиването им. Това, което ни носи нещо е високата енергия и фокуса, насочени към  него. Около година по-късно, това с което се занимавам е значително по-различно, именно защото поканих Вселената и исках да приложа вселенските си знания. Да усетиш тази промяна е страхотно.
Бих искала да дам още примери, как прилагам наученото. Казват ми: “Ако продължиш да правиш това, ще ни отнемат клиентите!” Съгласявам се, за да приключа разговора, без никакви обяснения, че съм постъпила правилно и няма място за притеснение. Веднага превключвам към утвържденията, с които подкрепям цялостната си визия за бизнеса. За мен е важно да остана във високите вибрации на мисли като: “Имам лоялни и проспериращи клиенти, с които развивам дългосрочни и ползотворни взаимоотношения, изпълнени с доверие”. Тези мисли ме вдъхновяват, те са работещи и това го показва чувството.
Друга ситуация – закъснели плащания по банков път с 2-3 месеца. Усещам, че е безсмислено да се обаждам по телефоните и да обяснявам, че не са платили – самата мисъл за това ми тежи, значи не е работеща и превключвам към мисълта за съзнателни, отговорни клиенти, които плащат навреме и редовно. И когато се наложи да позвъня и да помоля да ни имат предвид с плащанията, нещата се случват много леко и в рамките на ден – два получаваме преводите си. Много внимавам да не се потопя в оплакванията от рода на: “Ама, аз колко време трябва да чакам парите си! Ама не стига, че давам отстъпка, а вие бавите плащанията! Ама, аз също имам плащания и сега от къде да взема парите!”
Ако се усетя в такова състояние, просто нищо не правя докато не се приведа във вдъхновено настроение. А начини за това, колкото искаш. Непрекъснато се опитвам да прилагам мъдростта, която извличам от книгите на Абрахам и клипчетата на Дими. Ако отложа нещо за 20 мин., час или два, или ден или два, знам, че  нищо фатално няма да се случи. За мен е важно да подходя осъзнато към намерението си, с яснота за чувството и преобладаващата мисъл. Странно защо реших, че за това има повече предизвикателства навън, отколкото у дома. Няма значение, важно е да се започно от някъде. Не си позволявам да подходя към бизнес делата ни без вдъхновение, а вече и към планувани в къщи неща. Защото ми омръзна от тежестта която носят мислите: това трябва да направя, това трябва да свърша, там трябва да отида. Чувствам се блокирана и без Дух. Да, казвам си какво искам, следя за чувството, което се поражда и го развивам чрез мислите си до вдъхновение, за да съм сигурна, че убежденията са работещи и ефективни, и се появяват и най- подходящите стъпки, действия, ситуации и хора, към които с лекота се нося. Ей така, сякаш тялото ми става и тръгва, и започвам да действам, да правя, каквото е необходимо. Невероятно усещане! Мисля, че така се твори, другото май е тичане за гасене на пожарчета. За всичко това безкрайно много ми помага приемането на мястото с Любов. Не просто приемане с униние: “Ами, да приемам го, каквото – такова, какво да се прави, така ще е!”. А наистина приемане с Любов, защото във всяка ситуация могат да се намерят достатъчен брой опорни точки, на които да се облегнем, да отдъхнем и да поемем дълбоко въздух и курс нагоре.

Мили хора, споделих своето щастие и вдъхновение, дошли в резултат на всеотдайна работа със себе си, използвайки всичко до което се докосвам в книгите на Абрахам и клипчетата на Дими. За мен това са най-истинските и ползотворни работа и действие, с които всичко започва и всичко завършва. А преди това, разбира се, да Приемем Мястото на което сме с Любов – за мен това е истински трамплин.

Пожелавам си да продължим заедно напред. И сега, когато пиша чувствам прилива на високата енергия! Значи Всичко е наред! Благодаря!