Йога и свободата на движението

healing-emotional-pain_largeЗаниманията са комбинация от класическа йога в съчетание с принципите на модерната наука за тялото – биомеханиката. Целта е чрез изпитаните през вековете методи на йога и най-новите изследвания за геометрията на движенията и функциите на тялото да развиете осъзнаване за различните начини на движение, даващи на тялото свободата да подобри естествените си функции.
Ще работим с различните практики на класическата йога (интегралния подход на системата Сатянанда), включващи асани, дихателни техники, дълбоката релаксираща практика на Йога Нидра, и др.

Ще разгледаме тялото и от биомеханична гледна точка, ще развиваме уменията си да го подреждаме и подравняваме, давайки му възможност да използва по правилен начин костаната система и мускулатурата за извършване на движенията, които използваме в ежедневието си с минимална загуба на енергия. Ще работим и с набор от движения от системата „Ресторативно движение“, проектирана от инженера по биомеханика Кейти Боуман. Ресторативното движение има за цел да възстанови естествените движение на тялото, така че да не изпитваме дискомфорт при ходене, навеждане, клякане, висене и т.н.

Часът е със средна към ниска натовареност и е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали и всички, които искат да научат повече за свободните движения на телата си.
Заниманията започват от 24 октомври 2016г, всеки понеделник от 18.00 до 19.30 часа.
Първото посещение е безплатно, за запознаване с предмета на заниманието.

Повече за „Ресторативно движение“ можете да видите тук:
http://imedia.bnt.bg/…/kak-da-neutralizirame-shtetite-ot-za…
https://nutritiousmovement.com/