Виктория

Виктория Маринчева се занимава с класически индийски танци в стил бхаратанатям от 2011 г. Започва да учи при Вивиана Джентили в школа „Дипавали“. Участва в семинари за напреднали в Италия и Словения. През ноември 2013 г. преминава 3-седмичен интензивен курс при Ниведита Бадве в Пуне, Индия. От 2014 г. организира ежегодни събития на тема бхаратанатям. Така се появяват спектаклите „Танцът на Шива” (2014), „Анубхути“ (2015), „Shivoham“ (2016), Ya Devi Sarvabhuteshu (2017).

Виктория участва в различни събития посветени на индийската култура като Денят на Индия, Денят на Хинди в СУ, Международният ден на Йога, Международният благотворителен базар в София. През  февруари 2017 г. Виктория се завръща в Индия, където излиза на сцената на два престижни фестивала.

Като изпълнител на класически индийски танц Виктория следва традицията на приемственост (гуру-шиша), която започва от уважавания учител Уджуал Бхоле и се предава от неговата любима ученичка Ниведита Бадве. Вярва, че запазването на тази приемственост е най-важното качество на школа „Дипавали“.

Виктория продължава да танцува и преподава в школа „Дипавали“.  Води редовни уроци за начинаещи и напреднали в София. Организира събития свързани с класическия индийски танц в цялата страна.
Повече инфо на FB Bharatanatyam / @DipavaliDanceSchool.

Моля за предварително записване на natyarasa@abv.bg.